Informatieavond Horstweg Broekland

Verbetering verkeersveiligheid Horstweg

Op maandag 26 oktober a.s. organiseert de gemeente Raalte een informatieavond over het aanpassen van de Horstweg in Broekland. Belangstellenden zijn van harte welkom in café de Hoppe in Broekland, aanvang 19.30 uur. Na een eerste presentatie van de plannen is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen. Wethouder Wout Wagenmans: ’Omdat we het verhaal achter ons plan belangrijk vinden, willen we u hier graag meer over vertellen. Met uw input kunnen we vervolgens het plan nog beter maken.’

Aanleiding van de informatieavond is een nieuw aan te leggen riolering in de rijbaan van de Horstweg. Dit is nodig om wateroverlast op termijn in het dorp te voorkomen. Met het aanpassen van de riolering ontstaat een uitgelezen kans om de verkeersveiligheid op de Horstweg te verbeteren.

In het gemaakte schetsontwerp krijgt de Horstweg (vanaf de komgrens tot en met het kruispunt met de Neulemansweg en de van Dongenstraat) een nieuwe inrichting die past bij een 30 km weg. Om de weg veiliger te kunnen maken is het wenselijk om onder andere het wegprofiel te versmallen, het asfalt te vervangen door klinkers en het fietspad op te heffen en deze aan te passen tot een voetpad.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk