Informatiedag ‘veilig op de e-bike’

Veilig op de e-bike met CRT en gemeente Raalte

De verkoop van de e-bikes zit nog steeds in de lift. Overweegt u ook om er één aan te schaffen? Weet u waar u dan op moet letten? Of heeft u al een e-bike en wilt u informatie over hoe u hier zo veilig mogelijk gebruik van kunt maken? Met deze vragen kunt u terecht op de e-bikedagen van wielervereniging CRT. Deze worden gehouden op vrijdag 20 april en maandag 23 april 2018. U bent van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur in het clubgebouw van de CRT aan de Hammerweg 8e in Raalte.

Programma

Het programma is bedoeld voor mensen met een eigen e-bike en mensen die nog geen e-bike hebben. Er wordt onder andere aandacht besteed aan manieren van aandrijving, accu’s, en waar je op moet letten als je een e-bike koopt. Er is aandacht voor de gevaren van het fietsen op een e-bike en manieren om zo veilig mogelijk te fietsen.

Een huisarts en een fysiotherapeut zijn aanwezig om de verschillende aspecten over reactie, beweging en medicijngebruik vanuit hun deskundigheid toe te lichten. Samen met plaatselijke dealers worden hierbij op een afgezet parcours diverse onderdelen geoefend.

Gewaardeerd

De deelnemers krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties en een fietsspecialist is aanwezig om te kijken of de fietsen goed afgesteld zijn. Als laatste onderdeel is een korte fietstocht door de omgeving gepland, waarbij aandacht wordt besteed aan diverse verkeersregels en -situaties. Tevens zit er een kleine lunch in het programma. CRT heeft al meerdere e-bikedagen gehouden. Uit onderzoek blijkt dat deze dagen zeer gewaardeerd worden.

Aanmelden

U kunt zich voor de e-bikedag aanmelden bij de gemeente Raalte, telefoon 0572-347799 of info@raalte.nl. Geeft u bij opgave duidelijk aan voor welke van de genoemde dagen u belangstelling heeft. U ontvangt vervolgens een bevestiging. Heef u al een e-bike? Neem deze dan mee. De deelname is gratis en er geldt een maximum aantal deelnemers. Bij onvoldoende belangstelling kan de e-bikedag vervallen. Dit wordt uiterlijk één week voor de betreffende datum doorgegeven. Voor meer informatie kunt u vragen naar Brigit van der Weegh.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk