Inschrijving grootste fietsonderzoek ooit gestart

Doe ook voor Raalte mee aan fietsonderzoek

Op 14 september 2015 start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht die fietsers maken. Het onderzoek duurt een week, waarbij zoveel mogelijk fietsers worden opgeroepen mee te doen. Inmiddels hebben zich meer dan 10.000 deelnemers aangemeld. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren.

fietsende mensen

Speciale app

Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets! app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers nemen deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de app store. Onder de deelnemers worden 20 Batavus fietsen verloot.

Breedgedragen onderzoek

Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse partijen. Naast  Nederlandse provincies en stadsregio’s werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Bredase opleiding NHTV mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek.

Provincie Overijssel draagt actief bij

De provincie Overijssel draagt actief bij aan dit onderzoek en hoopt dat ook veel fietsers uit de gemeente Raalte meedoen met het onderzoek om op die manier voor Raalte een goed inzicht te krijgen in de behoeften van de Raalterse fietsers.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk