Inspiratieboek centrum Raalte

Winkelend publiek weet wat het wil in centrum Raalte

Inspiratieboek aangeboden

Het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) en de gemeente Raalte hebben winkelend publiek gevraagd hoe het centrum van Raalte nog aantrekkelijker kan worden. De vele reacties en ideeën die zijn aangedragen, zijn nu gebundeld in een inspiratieboek dat gisteren gepresenteerd werd. Veel groen, het opwaarderen van de gevels, beschutte zitplekken en verlichting die bijdraagt aan sfeer en veiligheid: dat is de wens die het inspiratieboek laat zien. Dit boek dient als leidraad voor ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente wanneer zij veranderingen in het centrum doorvoeren.  

 

Inspiratieboek

Het toekomstbestendig maken van het winkelcentrum in Raalte heeft al langer de aandacht. Eén van de acties om dit te bereiken is het inspiratieboek. Het inspiratieboek geeft in beelden weer wat het winkelend publiek aan ideeën heeft aangedragen om het centrum van Raalte qua uitstraling nog aantrekkelijker te maken. Wethouder Jacques van Loevezijn is tevreden met de opbrengst: “De vele ideeën van het winkelend publiek geven in de vorm van het inspiratieboek een hele duidelijke leidraad voor de toekomst. Die betrokkenheid van inwoners is super!”

Bekijk het inspiratieboek op  www.raalte.nl 

Mening bezoekers

Het ROV en de gemeente Raalte hebben in juni een digitale enquête over de uitstraling van het centrum van Raalte gehouden. Ook kon het winkelend publiek hun mening geven en ideeën inbrengen in de tijdelijke ideeënwinkel aan de Herenstraat. Henny Zomer, voorzitter van het ROV: “Geweldig, de hoeveelheid respons die we hebben gekregen. We hebben nu een heel goed beeld van de wensen van de bezoekers en moeten nu samen met verschillende partijen aan de slag om hier ook een vervolg aan te geven.”

Sfeer en uitstraling

Uit de resultaten van de enquête blijkt dat bezoekers het centrum van Raalte waarderen met een gemiddeld rapportcijfer van zes. Het centrum van Raalte is gastvrij, kleinschalig en kan rekenen op trouwe en regelmatige bezoekers die vinden dat je er in principe voor alles terecht kunt. Ook zijn de parkeermogelijkheden voor de auto goed en is men tevreden over de toegankelijkheid.

Bezoekers zijn niet over alle aspecten van Raalte tevreden. Het centrum is praktisch en functioneel ingericht maar mist volgens de bezoekers sfeer, gezelligheid en uitstraling. Men stoort zich aan de leegstand en de blokkerige nieuwbouwpanden die de authentieke pandjes hebben vervangen. Ook wordt de bestrating, beplanting en de bankjes onaantrekkelijk genoemd.

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk