Jaarwisseling in de gemeente Raalte

Jaarwisseling in de gemeente Raalte: veilig en gezellig

De gemeente Raalte en de politie willen dat de jaarwisseling ook dit jaar weer voor alle inwoners een gezellig en ontspannen feest wordt. Daarom heeft de gemeente opnieuw maatregelen getroffen om Oud en Nieuw veilig en zonder overlast te laten verlopen. De regels zijn gesteld in het kader van de veiligheid en het beperken van overlast.

Maatregelen
Burgemeester Martijn Dadema zegt over de maatregelen. ”Rekening houden met elkaar, veiligheid voorop stellen en de regels rondom vuurwerk en carbid navolgen; dán hebben we echt een feestelijke en veilige jaarwisseling. Zo beginnen we met z’n allen goed aan 2018!” De maatregelen die de gemeente Raalte heeft genomen, zijn bedoeld om de jaarwisseling voor iedereen rustig te laten verlopen. Ook zijn met de politie afspraken gemaakt over toezicht en handhaving. Zo wordt dit jaar extra gecontroleerd op vernieling van gemeente-eigendommen zoals straatkolken.

Tijden
Er mag vuurwerk worden afgestoken op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Vuurwerkverbod
In het centrum van Raalte geldt een vuurwerkverbod voor de openbare weg op de volgende locaties:

  • De Marktstraat vanaf de Kerkstraat tot aan de Schapenstraat;
  • De Herenstraat vanaf de Kerkstraat tot aan De Plas/ Grote Markt;
  • De Grote Markt;
  • De Plas;
  • De Grotestraat vanaf De Plas/ Grote Markt tot aan de Nieuwe Markt;
  • De Nieuwe Markt;
  • De Waag;
  • De Domineeskamp (inclusief het terrein voor de Jumbo en het parkeer-/ evenemententerrein voor de Rabobank);
  • De Deventerstraat vanaf de Nieuwe Markt tot aan de Lifgerusstraat.

Vreugdevuren
Binnen de gehele gemeente zijn vreugdevuren niet toegestaan.

Carbid schieten
Carbid schieten is een mooie traditie in de gemeente Raalte maar het moet wel veilig gebeuren! We vragen daarom extra aandacht voor de regels die hiervoor gelden. De regels zijn te vinden via www.raalte.nl/carbidschieten. Gemeente en politie controleren in de maand december of de regels voor het carbid schieten worden nageleefd. Bij een overtreding kan een last onder dwangsom worden gegeven die kan oplopen tot maximaal € 6000,-.

Vuurwerkkaravaan
Gezamenlijk willen we onze leefomgeving graag schoon houden. Daarom trekt op dinsdag 2 januari de vuurwerkkaravaan langs alle kernen van de gemeente Raalte. Op een centrale plek kunnen de vuurwerkresten worden aangeboden. Jongeren tot 17 jaar kunnen hier zelfs een prijs mee verdienen.

Meld overlast
De verschillende maatregelen nemen niet weg dat er zich overlast kan voordoen. Dit kan gemeld worden bij de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk