Jos Westenenk

De top 12 van GemeenteBelangen. Wie zijn ze? Wat doen ze? Ze stellen zich graag aan u voor. Nummer 9 op de lijst is:

Jos Westenenk – Luttenberg

De gemeente is er voor de burgers en niet andersom. Ik vind het van belang dat er vanuit de gemeente geïnvesteerd wordt in de leefbaarheid van de dorpen. Ondersteuning van initiatieven vanuit het dorp, dat is mijn ogen de rol van de gemeente. Zorgen voor voldoende en betaalbare woningen voor jong en oud en goede voorzieningen op gebied van onderwijs, sport, welzijn en gezondheid.  De samenhorigheid en de zelfwerkzaamheid in de dorpen is een groot goed, dat vanuit de gemeente gekoesterd moet worden.

Om deze reden heb ik mij beschikbaar gesteld als kandidaat raadslid.

In 1961 lag mijn wieg in Raalte. Daar ben ik opgegroeid. Door de liefde voor hardrock ben ik eind jaren zeventig/begin jaren tachtig in Luttenberg verzeild geraakt. Samen met partner Miriam en dochter Eva woon ik aan de rand van dit mooie dorp. Ik ben lid van SDOL en tennisvereniging Luttenberg.

Als vrijwilliger heb ik onder meer meegeholpen aan de realisatie van de sporthal de Achterberg (o.a. subsidieaanvragen), de omvorming van landbouwmuseum De Laarman naar een activiteitencentrum voor voedsel, landschap en cultuur en de oprichting van de voedselcoöperatie. Daarnaast ben ik als vrijwilliger actief bij Humanitas en bij KBO (verzorgen van belastingaangiften voor ouderen).

De gemeentelijke wereld kent voor mij geen verrassingen. Tot 2021 heb ik bij verschillende gemeenten gewerkt als beleidsadviseur, coördinator en projectleider. Vanuit deze functies heb ik veel kennis en ervaring opgedaan op een groot aantal beleidsterreinen van de gemeente  zoals sport, onderwijs, cultuur , welzijn, WMO, subsidiebeleid, accommodatiebeleid en financieel beleid. Sinds 2021 werk ik als zelfstandige. Vanuit mijn adviesbureau PPA werk ik voor gemeenten. Naast opdrachten voor gemeenten heb ik ook werkzaamheden uitgevoerd voor verschillende instellingen. Als lid van GemeenteBelangen wil ik graag vanuit mijn kennis van de overheid voor verbinding zorgen tussen overheid en burgers.

Ook als je niet geïnteresseerd bent in de politiek maar wel in avontuurlijke reizen naar verre oorden, metal-muziek, voetbal, tennis, het bezoeken van festivals, Duitse herders of een mooi boek, ga ik graag het gesprek met je aan. Dan kan ik misschien toch nog iets vertellen waarom de belangen van Luttenberg in goede handen zijn bij GemeenteBelangen.

Jos: Voor Luttenbergse belangen, stem GemeenteBelangen!

Wanneer u wilt weten wie de andere 30 kandidaten zijn op de lijst van GemeenteBelangen, kijk dan even op deze website bij het tabblad: Verkiezingen 2022

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk