Kijkdagen voormalige Mariaschool Heino

Op 5 maart 2015 zal de voormalige Mariaschool in Heino door middel van een openbare inschrijving worden verkocht. “Dit monumentale schoolgebouw heeft prachtige stijlkenmerken zoals de grote raampartijen en ronde entrees aan de voorzijde van het pand. Ook aan de binnenzijde zijn verrassingen te vinden, neem als voorbeeld de fraaie groene bogen die nog steeds de gangen versieren”, aldus wethouder Wout Wagenmans. 

Deze maand zijn er kijkdagen op zaterdag 10 januari 2015 tussen 11.00 en 14.00 uur, maandag 12 januari 2015 tussen 13.00 en 16.00 uur en op donderdag 15 januari 2015 tussen 10.00 en 13.00 uur.

Meer informatie is al te vinden op  www.mariaschool-heino.nl

Het perceel is ruim 5.900 m2 groot, zodat er ook mogelijkheden zijn voor nieuwbouw aan de achterzijde van de school. De ambitie is om een geschikte nieuwe bestemming te vinden waardoor het monumentale gebouw behouden blijft en de kwaliteit van de achterzijde wordt verbeterd.

Zowel particulieren als professionele partijen hebben hun belangstelling reeds kenbaar gemaakt voor de school. Ook ontstaan diverse bewonersinitiatieven. De gemeente Raalte ziet daarom kansen in het bundelen van krachten. Door te kijken naar elkaars wensen en mogelijkheden zijn er wellicht mooie samenwerkingsvormen mogelijk.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk