Kinderen krijgen verkeersveiligheidsbox cadeau op vierde verjaardag

Op vierjarige leeftijd gaat de schoolperiode officieel van start. Kinderen nemen dan vaker deel aan het verkeer. Verkeersveiligheid is daarbij erg belangrijk. Om hierbij te helpen, krijgen alle kinderen uit de gemeente Raalte op hun vierde verjaardag een verkeersveiligheidsbox cadeau. Het doel is dat ouders hun kinderen al op jonge leeftijd leren over verkeer.

13-10-2020, Amersfoort
VVN kinderboek.
Foto: Bastiaan Heus

Sproet en de Straathaaien 
In de verkeersveiligheidsbox zit het boek ‘Sproet en de Straathaaien’, waarin allerlei verkeerssituaties aan bod komen. Het is een vrolijk (voor)lees- en doeboek over verkeer voor ouders/verzorgers en kinderen. Met kijkplaten, prikkelende vragen, doe-activiteiten en tips om samen spelenderwijs te leren over verkeer. Voor de ouder(s) en verzorger(s) zit er ook een informatiefolder in de box. Hierin staat onder andere informatie over waar je op moet letten wanneer je samen in de praktijk gaat oefenen.

Pilot
Het gaat om een nieuw project van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De gemeente Raalte doet mee aan de eerste pilot. Dit betekent dat alle kinderen die tussen 1 oktober 2021 en 1 april 2022 vier jaar worden, op hun verjaardag een verkeersveiligheidsbox ontvangen. Na deze periode wordt de proef geëvalueerd.

Meer informatie
Ga voor meer informatie over kinderen en het verkeer naar www.vvn.nl/kinderen-in-het-verkeer.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk