Koninklijke Onderscheiding

Burgemeester Martijn Dadema heeft gisterenavond in Heeten, Woonzorgcentrum Stevenskamp, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan:

De heer J.A.W. (Johan) Huis in ’t Veld uit Heeten wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tot zijn pensionering in 2004 was Johan werkzaam als medewerker groenonderhoud bij de gemeente Raalte. Daarnaast heeft hij zich op vele manieren ingezet in het dorp Heeten.

Johan is al sinds 1995 actief voor de Lourdes Werkgroep Heeten. Hij collecteert, is vraagbaak en ambassadeur en in Lourdes is hij de vaandeldrager voor de groep. Afgelopen week is de groep voor de laatste keer naar Lourdes geweest. Daar was Johan uiteraard ook bij.

In 1995 begon de heer Huis in ‘t Veld ook als vrijwilliger bij de kerk in Heeten, nu onderdeel van de Parochie Heilig Kruis. Hij draagt bij aan het onderhoud van de begraafplaats, de parochietuin en het kerkplein.

Sinds 2007 is de heer Huis in ’t Veld vrijwilliger bij woonzorgcentrum Stevenskamp in Heeten. Hij doet boodschappen voor bewoners, brengt ze naar de kapel en gaat met ze aan de wandel. Daarnaast zorgt hij voor het onderhoud van de tuin van Stevenskamp.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk