Koopovereenkomst CPO project II Heeten ondertekend

Donderdagmiddag 10 december 2015, heeft de gemeente Raalte met CPO-vereniging De Veldegge II een koopovereenkomst gesloten voor de verkoop van 5 kavels in uitbreidingsplan De Veldegge in Heeten. Hier komen 5 starterswoningen in de vorm van vijf-onder-één-kap woningen.

CPO

De vereniging bestaat uit een groep enthousiaste starters die de woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) heeft ontwikkeld. Daarbij waren ze zelf en gezamenlijk ontwikkelaar van de te bouwen eigen woning. De afgelopen maanden zijn ze druk geweest met het uitwerken van hun bouwplannen. Ze zijn hierin begeleid door bouwkundig ontwerper en adviseur Peter Boksebeld Luttenberg. De omgevingsvergunning is al binnen.

w w2

De vereniging ontving eerder van de Provincie Overijssel een subsidie voor het inhuren van externe begeleiding van het project. Ter stimulering van dit CPO-project heeft het college het project aangewezen voor de regeling Starterslening.

Wethouder Wagenmans: “Als gemeente willen we graag koopstarters de kans geven om een eerste eigen huis te ontwerpen en te realiseren. Daarnaast willen we dat de woningen die gerealiseerd worden, woningen zijn waar de consument volledig achterstaat. Op deze manier kunnen inwoners zelf vorm en inhoud geven aan hun woning”.

Dit is het tweede CPO-project dat in De Veldegge II wordt gerealiseerd. Het eerste project is in maart 2015 opgeleverd. Na de succesverhalen van dit eerste project meldden zich al snel nieuwe belangstellenden. Het tweede project is erg vlot verlopen. Begin 2016 start de bouw van de woningen.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk