Koopovereenkomst CPO project Luttenberg ondertekend

De gemeente Raalte heeft met CPO-vereniging Borgwijk een koopovereenkomst ondertekend voor de verkoop van 5 kavels in nieuwbouwplan Borgwijk in Luttenberg. Hier komen 5 starterswoningen in de vorm van vijf-onder-één kap woningen.

20160922_170431

Vanuit Luttenberg was veel vraag naar betaalbare starterswoningen. Na een inventarisatie door Plaatselijk Belang Luttenberg en Stichting LuttenbergWoont zijn de wensen op tafel gekomen. Daarna is samen met de gemeente Raalte gezocht naar een geschikte locatie. Deze werd gevonden in nieuwbouwplan Borgwijk. Wethouder Wout Wagenmans: ‘We zijn blij met dit initiatief vanuit het dorp om zo starters in het dorp te behouden. Als gemeente kunnen we op deze manier koopstarters de kans geven om een eerste eigen huis te realiseren in Luttenberg.’

CPO

De vereniging bestaat uit een 5-tal enthousiaste starters. Ze gaan in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) een blok van 5 bouwen. De afgelopen maanden zijn ze druk geweest met het uitwerken van hun bouwplannen. Hierin zijn ze begeleid door Theo Solen van stichting LuttenbergWoont.

De omgevingsvergunning voor de woningen is inmiddels verleend. De starters hopen eind dit jaar met de bouw van de woningen te kunnen starten.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk