Kunst aan de Molenhof

Welk kunstwerk is volgend jaar te zien aan de Molenhof?

Het huidige doek aan de Molenhof, ‘Schakels’ van Abe Kooi, wordt volgend jaar vervangen door een nieuw kunstwerk. Inwoners van de gemeente Raalte en andere geïnteresseerden kunnen vanaf nu stemmen op één van de zes kunstwerken uit het project ’50 jaar kunst in Salland’. Stemmen kan via www.raalte.nl/kunst-molenhof.

Over 50 jaar kunst in Salland

’50 jaar kunst in Salland’ is één van de activiteiten die de Rotaryclub Raalte in het kader van haar 50-jarig bestaan organiseert. Zes kunstwerken worden gedurende het jaar 2019 tentoongesteld op zes plekken in Salland. In de gemeente Raalte zijn ze te vinden bij Elckerlyc in Luttenberg, de Nicolaaskerk in Heino, de Heilige Kruisverheffing in Raalte en de katholieke kerk in Heeten.

Kiezen uit zes kunstwerken

Op initiatief van de Commissie Beeldende Kunst wil de gemeente Raalte één van de kunstwerken uit de expositie ’50 jaar kunst in Salland’ een plek geven op de Molenhof. Het gekozen werk zal hier een jaar blijven hangen. Het gaat om de volgende zes kunstenaars met kunstwerk:

  • Huub Coenen met ‘Het Verraad van Salland’
  • Miny Jansen met ‘De koeien in de hete zomer’
  • Henne Neppelenbroek met ‘Zomer in Salland en Salland Blues’
  • Joke Proper met ‘De IJssel’
  • Jos van der Vegt met ‘Lichtval’
  • Annette Wijninga met ‘Boetelerveld’.

Stemmen

Een ieder kan zijn of haar stem uitbrengen via www.raalte.nl/kunst-molenhof. Dit kan tot 1 november 2019. Begin december wordt de winnaar bekend gemaakt.

Het kunstwerk met de meeste stemmen wordt geplaatst in het frame aan de Molenhof en is daar een jaar lang te zien. Uit alle inzenders wordt iemand gekozen die een kopie van het winnend kunstwerk van de huidige actie op een klein buitendoek krijgt.

Ideeën

De Beeldende Kunst Commissie heeft het idee om dit frame jaarlijks van een nieuw doek te voorzien. Het thema kan iets met kunst en cultuur uit de gemeente Raalte te maken hebben, maar ook andere ideeën zijn welkom. Heeft u een idee? Mail dat dan naar cultuur@raalte.nl.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk