Leden stembureau gezocht

Gemeente Raalte zoekt stembureauleden en tellers

In 2019 gaan we twee keer naar de stembus. Op 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap, op 23 mei gaan we naar de stembus voor het Europees Parlement. Het is een hele klus om deze verkiezingen goed te laten verlopen. Daarom is de gemeente Raalte op zoek naar enthousiaste mensen die hierbij willen helpen.

Helpen in het stembureau of tellen

Ben je 18 jaar of ouder en op 20 maart of 23 mei beschikbaar? Ben je stressbestendig, nauwkeurig en vind je het leuk om samen met ’andere stembureauleden en tellers een succes te maken van de verkiezingen? Meld je dan aan!

Je kunt ervoor kiezen om je aan te melden als stembureaulid, als teller op de verkiezingsavond, of als teller bij het centraal tellen. Je krijgt naast een leuke dag of avond ook een vergoeding voor het werk dat je doet.

Over de werkzaamheden

Als stembureaulid ben je samen met de voorzitter en de andere stembureauleden verantwoordelijk voor een goed verloop van de verkiezingen in jullie stembureau. Tijdens een verplichte instructiebijeenkomst krijg je uitleg over je taken.

Vanaf 21.00 uur komen de tellers in beeld. Zij helpen bij het handmatig tellen van de stemmen op lijstniveau. Ook de stembureauleden en de voorzitter van het stembureau zijn aanwezig om te tellen.

Als teller bij het centraal tellen kom je later in beeld. Dit gebeurt op donderdag 21 maart en maandag 27 mei. Bij het centraal tellen worden de stemmen op kandidaatniveau geteld. Alle stemmen van de hele gemeente Raalte worden dan op één centrale locatie geteld.

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden voor één van de drie functies kan via www.raalte.nl/verkiezingen. Dit kan tot 21 januari

De gemeente Raalte bekijkt je aanmelding en je hoort vervolgens of je wel of niet bent ingedeeld. Als er meer aanmeldingen dan vacatures zijn, word je op de reservelijst voor volgende verkiezingen geplaatst.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk