Erik Schoenmakers

Mijn naam is Erik Schoenmakers (1983). Ik ben geboren in Breda, maar op jonge leeftijd naar Raalte verhuisd waar ik ben opgegroeid. Samen met mijn vrouw Sanne en twee kinderen (Milan en Lieke) woon ik sinds 2019 met heel veel plezier in Heino. Voor ons betekent wonen in de gemeente Raalte, wonen in een fantastische streek in Nederland. We mogen met recht trots zijn op deze streek met haar natuur, cultuur en tradities. Hoe fijn is het dat we elkaar hier nog groeten op straat of naar elkaar omkijken wanneer dat nodig is. Kernwaarden die wat mij betreft hoog in het vaandel staan. Dit gevoel delen wij graag met anderen en daarom runnen wij als gezin sinds 2021 een Bed & Breakfast aan huis, waar we onze gasten laten kennismaken met al het moois dat deze streek te bieden heeft.

Ik heb een verkeerskundige en logistieke achtergrond. In het dagelijks leven doe ik, als interim professional, verschillende klussen op het gebied van Supply Chain Management. Ik haal er veel plezier uit om telkens nieuwe dingen te leren en mij te verdiepen in nieuwe onderwerpen. Mijn grote drijfveer daarbij is om mensen te verbinden en dit in de dagelijkse bezigheden telkens weer iets beter te doen. Naast mijn werkzame leven besteed ik mijn tijd het liefst aan mijn gezin en ben ik graag actief bezig. Zo houd ik van voetballen en hardlopen en ben ik groot liefhebber van lange afstanden wandelen (hiking).

Sinds eind 2020 ben ik aangesloten bij GemeenteBelangen. Naast verschillende vrijwillige functies was ik op zoek naar een manier om mij breed in te kunnen zetten voor de gemeenschap en waar is dat beter mogelijk dan in de plaatselijke politiek? Ik vond in GemeenteBelangen een partij die ruim vertegenwoordigd is in de gemeente Raalte, met veelzijdige mensen, heldere standpunten en een duidelijke visie. Politiek kan, zeker voor buitenstaanders, vaak moeilijk te begrijpen zijn. Ik houd er dan ook van om de zaken simpel te houden zodat iedereen kan meepraten. Uiteindelijk is de politiek er voor de samenleving. Over het algemeen vind ik de meeste onderwerpen interessant, maar mijn voorkeur gaat uit naar Openbare Ruimte, Mobiliteit,  Zorg en Recreatie & Cultuur. Ik zou mezelf willen omschrijven als betrokken, sociaal en ondernemend en positief kritisch. Eigenschappen die ik zeker zal inzetten voor onze gemeente.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk