Met de raad op pad in Raalte

In gesprek met de gemeenteraad tijdens ‘met de raad op pad’

Binnenkort gaat de gemeenteraad op pad. Onze raadsleden horen graag wat er speelt in de dorpen en gaan tijdens ‘met de raad op pad’ in gesprek met inwoners en ondernemers.  Waar zijn de buurtbewoners trots op en wat willen ze graag veranderd zien in hun wijk? Op 19 maart hoort de raad graag wat er leeft in de wijken Westdorp, de Langkampen, Olykampen en Zuid.  Na een wandeling door de wijk Westdorp kan iedereen met de raad in gesprek bij basisschool de Korenbloem.

In gesprek

Iedereen is welkom tijdens ‘met de raad op pad’. De gemeenteraad vertrekt om 18.30 uur bij de Korenbloem voor een wandeling door de wijk. Wie wil mag mee tijdens deze wandeling.

Om 20.00 uur begint het programma in basisschool de Korenbloem. Wijkbewoners kunnen dan hun pitch doen voor de raadsleden. Een pitch is een korte presentatie waarin je in maximaal vijf  minuten aangeeft waar je aandacht voor wilt vragen. De pitch kan alleen, maar ook als groep gegeven worden. Wijkbewoners die niet willen pitchen zijn welkom om te luisteren naar wat er speelt. Ook zijn medewerkers van de gemeente Raalte aanwezig. Zij kunnen vragen beantwoorden over onderwerpen die te maken hebben met beheer en onderhoud, duurzaamheid, zorg en welzijn en verkeer.

Voorbeelden van pitches

Vier jaar geleden was de raad ook op pad in Raalte en konden inwoners pitchen. Voorbeelden van pitches die toen gedaan werden waren het aanpakken van leegstand van winkels met behulp van werkzoekenden, er is aandacht gevraagd voor het vluchtelingenbeleid en de kansen voor statushouders. Muziek Netwerk Salland vroeg om financiering van haar activiteiten, er werd gevraagd om ruimte om een oorlogsmuseum te vestigen en er was een oproep om van Raalte een Fairtrade gemeente te maken.

Meer informatie

Na ‘met de raad op pad’ kijken medewerkers van de gemeente samen met inwoners die gepitcht hebben of en hoe de raad verder kan helpen.

Heb je als inwoner of ondernemer nu al een idee voor een pitch? Mail dit vast naar griffie@raalte.nl Je kunt jouw pitch ook ter plekke, op 19 maart aanmelden.  Meer informatie over ‘met de raad op pad’ is te lezen op de website van de gemeente Raalte: www.raalte.nl/metderaadoppad/raalte

Interessant? Deel het direct met uw netwerk