Met de raad op pad

Op 26 september bezoekt de gemeenteraad het dorp Mariënheem om in gesprek te gaan met inwoners en ondernemers. De leden van de gemeenteraad horen graag wat er leeft in Mariënheem, waar zijn de Mariënhemers trots op, wat willen ze  graag veranderd zien in hun dorp. Een goed moment om dit te laten horen en te laten zien  op 26 september aanstaande. Start is om 19.00 uur vanaf de Schalm in Mariënheem.

Pitches

Drie jaar geleden was de raad ook op pad in Mariënheem en konden inwoners pitchen (in 2 minuten aangeven waar je aandacht voor wilt vragen). Bijvoorbeeld Stichting ’t As-Spel  over een beter sportklimaat, diverse pitches gingen over de N35 en verkeersveiligheid, de projectgroep ‘geloven’ over het inhoudelijk en financieel gezond houden van het kerkgebouw, een andere wens was om een kroeg in Mariënheem te realiseren en inmiddels is Mariënheem een skatebaan rijker.

In gesprek

Op 26 september bezoekt de gemeenteraad Mariënheem opnieuw. De opzet is deze keer iets anders. Inwoners uit Mariënheem gaan ‘met de raad op pad’ door Mariënheem, waarbij de raad na afloop graag in gesprek wil met inwoners en ondernemers. Er is dan de mogelijkheid  twee minuten te pitchen. Dit kan alleen en natuurlijk ook als groep. Dit gesprek vindt plaats na de wandeling, in Gemeenschapscentrum de Schalm. Op deze avond zijn ook medewerkers van de gemeente Raalte aanwezig die vragen kunnen beantwoorden over  onderwerpen  die te maken hebben met  Beheer en Onderhoud, Sociaal Domein en Verkeer.

Hoe verder

Na deze avond wordt samen met de mensen die gepitcht hebben, gekeken of en hoe de raad  verder kan helpen.

Als inwoners of ondernemers nu al een idee hebben over onderwerpen die ze onder de aandacht willen brengen dan kan dit gemaild worden naar griffie@raalte.nl. Voor verdere informatie verwijzen we naar www.raalte.nl/metderaadoppad

Interessant? Deel het direct met uw netwerk