Motie GB over Orange the World in gemeente Raalte

Namens GemeenteBelangen kwam raadslid Irene-Weertman-Halfwerk gisteravond tijdens de raadsvergadering met een motie Orange the World om ook een landmark in de gemeente Raalte uit te lichten en in deze periode aandacht te vragen via bijvoorbeeld Social Media oid.

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem. Internationaal onderzoek toont aan dat één op de drie vrouwen te maken krijgt met seksueel, fysiek of psychisch geweld in haar leven, en in Nederland is dat maar liefst 45%. Ook seksuele intimidatie op straat of op het werk komt overal ter wereld voor. De overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt doet hiervan echter geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen of bang zijn niet serieus genomen te worden. Om dit te bestrijden is het van belang dat overheden en organisaties op alle niveaus bewustwording creëren onder vrouwen én mannen, en het taboe helpen doorbreken. Daar gaat het om in de Orange the World campagne.

Op 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Van die dag tot 10 december wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd, ook in Nederland. Samen met ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties voert UN Women een bruisende campagne dit jaar. Help mee en laat zien dat ook jij de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt.

De Orange the World campagne is een belangrijke stap in de bewustwording van inwoners wereldwijds, dus ook van onze gemeente. Van Egypte tot Nepal, van Australie tot Canada worden gebouwen, bruggen of andere landmarks oranje uitgelicht. Vorige jaar in Nederland waren dat onder meer in Rotterdam de Erasmusbrug, in Enschede het gemeentehuis en in Zwolle de Sassenpoort en het provinciehuis.

 

Burgemeester Martijn Dadema vertelde dat de gemeente Raalte inmiddels bezig is met de voorbereiding van Orange the World en dat Raalte hier zeker de nodige aandacht aan wil besteden. Irene heeft hierop aangegeven voldoende vertrouwen te hebben in het college en de motie is vervolgens ingetrokken.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk