Motie uitval treinen Heino – Zwolle

Motie Vreemd aan de Orde t.a.v. uitval treinen Heino – Zwolle.

Inleiding op de motie door GemeenteBelangen raadslid Irene Weertman-Halfwerk:

“Ik dacht vanochtend laat ik nog even op de NS app kijken hoe de treinen vanuit Heino naar Zwolle voor vanochtend rijden. En wat bleek……

Rechtstreekse trein, die van 8:00 uur naar Zwolle reed niet, dus dan eerst met de trein naar Raalte en vandaar uit met de intercity naar Zwolle.

Reisadvies van 8:30 vervalt , voor het reisadvies van 9:00 uur wordt er melding gedaan dat er minder treinen rijden door een tekort aan personeel.

Dit is iets wat de afgelopen tijd erg veel gebeurd….uitval van treinen wegens logistieke beperkingen. En als er dan een trein komt dat is deze zo vol dat niemand er meer in past en dus de reizigers die vanuit het station in Heino willen vertrekken op het perron achterblijven.

Dit heeft gevolgen voor al die inwoners die naar school, stage of werk moeten.

Motiveert niet om de trein te nemen, dus wordt indien mogelijk de auto gepakt en rijden ouders op en neer naar Zwolle om de kinderen naar school te brengen….moeten de ouders wel thuis zijn.

Dan geeft de NS app als alternatief de bus aan (53 minuten met de bus van Heino naar station Zwolle) maar ook hierbij horen we frequent verhalen van inwoners die op de bus staan te wachten en dat ze dan ineens op de borden zien dat de bus is komen te vervallen. Hoe kom je dan optijd in bijvoorbeeld het ziekenhuis?

Wij weten dat de raad hier niet over gaat en dat dit licht bij de provincie, maar de inwoners weten dat niet altijd en zien ons als één overheid.

Wat wij dan als raadsleden kunnen doen is onze wethouder oproepen om in gesprek te gaan met de Gedeputeerde, dus daar roept deze motie dan ook toe op”.

 

Deze motie is raad breed ingediend.

Lees hieronder de Motie:

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk