Ontwikkeling bevolking Raalte onder de loep

Bron: De Stentor, 18 februari 2011

RAALTE – De Raalter politiek krijgt binnen afzienbare tijd een verhandeling van het Overijssels Trendbureau over de demografische ontwikkeling van Raalte.

 

Dat zegde wethouder Ben Haarman gisteravond tijdens de raadsvergadering toe op een verzoek van Rinus Hoogeslag (Gemeentebelangen).

Hoogeslag verzocht er om naar aanleiding van de discussie over de behoefte aan bedrijfsterrein in Raalte. De gemeenteraad stelde gisteravond de bedijventerreinvisie 2010 vast maar er werden nogal wat kanttekeningen geplaatst bij de onderbouwing van de behoefte aan bedrijfsterrein. Drie verschillende onderzoeken brachten drie verschillende behoeftes. De VVD toonde zich bevreesd dat er straks te weinig bedrijfskavels in Raalte zijn, de PvdA concludeerde juist dat er straks teveel bedrijfsgrond is. Wethouder Haarman kon de VVD en bijvoorbeeld ook het CDA overtuigen dat er strak in de gaten wordt gehouden hoe de uitgifte verloopt. Zodra het nodig is, worden de plannen bijgesteld. Ook kleine kernen mogen niet op slot gaan. Daarbij is het standpunt van de PvdA opmerkelijk. Die partij vindt het onzin om het bedrijfsterrein in Mariënheem uit te breiden: De Zegge ligt op fietsafstand.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk