Open inloop consulenten werk

Burgemeester roept op: “Niet solliciteren, maar langskomen”

“Wij zoeken vier nieuwe collega’s. Je bent gewoon niet in staat om de mensen om je heen te negeren: altijd betrokken en nieuwsgierig. Je hebt geen fobie voor administratie, maar het liefst ben je de hele dag met mensen in de weer. Je bent een fixer, je motto is ‘Waar een wil is, is een weg’. Wat ons betreft heeft iedereen met deze gouden combinatie, het in zich om een goede consulent werk te zijn of te worden. Dus herken jij je in onderstaande uitnodiging? Dan ontmoet ik je graag op 19 november!” aldus burgemeester Martijn Dadema.

Dit is geen vacature en ook weer wel. Bij de gemeente Raalte hebben we een baan voor vier nieuwe consulenten werk. Maar we hebben liever niet dat je solliciteert. We vinden het leuker dat je meteen langskomt. Op 19 november kun je even live komen proeven aan werk waarvan je nu wellicht nog denkt ‘niks voor mij’. Terwijl jij er misschien wel geknipt voor bent én het past bij de verandering die jij zoekt.

Wat doe je als consulent werk?

We willen iedereen in de samenleving kansen geven om voldoening te halen uit werk. Dat gaat niet bij iedereen vanzelf. De sleutel is oprechte aandacht, vinden wij. Daarom hebben we gedreven mensenmensen in huis: consulenten werk. Zij geven allerlei inwoners van onze gemeente een kleine of grote steun in de rug en zorgen voor matchmaking naar werk, naar de volgende stap. Een consulent werk kijkt verder dan opleiding of beperking en is creatief. Je kijkt of iemand geschikt voor die fijne plek, zelf enthousiast is en of er misschien iets zit iets in de weg zit? Wat het ook is, je gaat het samen met de inwoner aan.

Wie ben jij?

Je bent gewoon niet in staat om de mensen om je heen te negeren: altijd betrokken en nieuwsgierig. Je hebt geen fobie voor administratie, maar het liefst ben je de hele dag met mensen in de weer. Je bent een fixer, je motto is ‘Waar een wil is, is een weg’. Wat ons betreft heeft iedereen met deze gouden combinatie, het in zich om een goede consulent Werk te zijn of te worden. De vier functies zijn vergelijkbaar en hebben elk ook een speciaal aandachtsgebied. Een ervan richt zich bijvoorbeeld op statushouders, nieuwe Nederlanders die nuttig willen zijn en een drempel van taal en cultuur ervaren. En zo kan bij een ander de focus meer liggen op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of op de rol van netwerker, die zich inleeft in de vele maatschappelijk betrokken werkgevers die Raalte rijk is.

Hoe gaat het precies?

Je komt naar het gemeentehuis, ontmoet daar mensen die dit werk nu al doen en ontdekt ook hoe een werkgever naar jouw rol kijkt en wat een cliënt nodig heeft. Je kunt je daar vrij tussen bewegen en je mag alles vragen of niet. We gaan jou ook iets vragen: wat vond je ervan? Als je verder wilt praten, maken we een afspraak. We kijken dan samen of een overstap naar ons team iets kan worden. En als de klik er is, gaan we samen de toekomst in.

Wanneer en waar?

Open Inloop Werken Als Consulent Werk

Vrijdag 19 november 2021

Tussen 15:30 en 17:00 uur

Kom wanneer je wilt (tip: voor een goede indruk trek je minstens een half uur uit)

Gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte

Aanmelden

Ben je enthousiast en denk je erover om langs te komen? Laat het ons weten door je gegevens achter te laten via http://www.raalte.nl/consulentwerk

Interessant? Deel het direct met uw netwerk