Opening Tijenraan

Opening Tijenraan met Ranomi Kromowidjojo

Sportcentrum Tijenraan opende haar deuren op 2 februari 2018. En dat is niet onopgemerkt voorbij gaan. Ruim 800 inwoners waren getuige van de openingsshow waarna Ranomi Kromowidjojo samen met Wethouder Gosse Hiemstra en Joke Derksen namens het Sportbedrijf het nieuwe sportcentrum Tijenraan opende.

Met de opening van het nieuwe sportcentrum wordt een periode van voorbereiden, plannen, draagvlak krijgen, samen ontwerpen en bouwen afgesloten.

Wethouder Gosse Hiemstra blikt terug: “Ik ben ontzettend trots op dit nieuwe complex. Een duurzaam en multifunctioneel sportcentrum waar iedereen actief kan zijn, zo vergoedt bijvoorbeeld stichting leergeld voor kinderen van minima de contributie van sportverenigingen, en waar we samen van sport kunnen genieten. Ik hoop dat iedereen, van sporters, tot medewerkers en vrijwilligers hier ongelooflijk veel plezier gaan beleven en gezond en fit blijven!

Openingsfestival
Tijdens de openingsshow was een gouden bal de rode draad in het programma. Deze bal maakt in een video een rondreis door het gebouw. Na de video kwam de bal in de zaal waar deze het attribuut was voor acts van de Röhnradvereniging GV Rats, de acrogymmers RGV Kwiek en trampolinespringer Bram Marskamp. Na de openingsshow was er voor alle aanwezigen de tijd om het gebouw te ontdekken, mee te doen aan sportieve activiteiten en te zien hoe Ranomi een clinic verzorgde voor de zwemverenigingen en de kinderen die zwemmen voor diploma C.

Duurzaam
Het nieuwe sportcomplex Tijenraan is het duurzaamste complex in zijn soort op dit moment in Nederland. Het is niet alleen energieneutraal. Het complex produceert ook energie. Dit komt door een aantal innovatieve maatregelen zoals het omzetten van de warmte van rioolwater naar energie, ruim 1500 zonnepanelen op het dak, warmteterugwinning uit ventilatielucht en speciale trommelfilter die het water zuiveren.

Klankbordgroep
In de bouw van het sportcomplex zijn alle gebruikersgroepen nadrukkelijk betrokken. Niet alleen met inspraak in het proces, maar vooral door echt samen te werken: samen het programma van eisen doorspreken, de aanbesteding en de gunning doen en samen de uitgangspunten van het project bewaken. Hiermee is niet alleen groter draagvlak ontstaan, maar vooral een  beter en mooier sportcomplex, mede door de inzet van de ervaring en kennis van de mensen die er dagelijks gebruik van maken. Het Sportbedrijf Raalte heeft in dit proces als exploitant een grote en belangrijke rol gespeeld: hun inzet en professionaliteit hebben het gebouw klaar voor de toekomst gemaakt.

Lokale economie
Daarnaast was het doel om in de crisistijd in de eerste vier jaren van het project de lokale economie en werkgelegenheid te stimuleren. Die missie is geslaagd. Zo heeft Jansman uit Luttenberg de ruwbouw gedaan en zijn vele andere Raalter bedrijven op allerlei manieren betrokken. De gemeente is trots op al deze bedrijven. De biljartvereniging heeft zijn ruimte helemaal zelf ingericht en waren als eerste klaar. De gemeente is trots op deze prestatie en het geeft weer dat met zelfredzaamheid veel bereikt kan worden.

Over het gebouw
Het sportcentrum Tijenraan biedt de sportfaciliteiten voor het onderwijs van het Carmel College Salland, Landstede en vele verschillende verenigingen: van handbal, waterpolo en badminton tot karate, sportduiken en vele andere aquasporten. Naast deze faciliteiten is er een sportcafé om de ontmoeting te faciliteren, een therapiebad met extra warm water om bijvoorbeeld hydrotherapie toe te kunnen passen en in het gezondheidscentrum zijn onder andere fysiotherapeuten, diëtisten en masseurs aanwezig.

Rondleiding
Wie niet bij de opening aanwezig kon zijn is van harte welkom op zondag 4 februari tussen 10.00 en 17.00 uur voor een rondleiding en diverse clinics.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk