Oplevering CPO project Heeten

Collectief opdrachtgeverschap groot succes

Vanmiddag, 19 maart 2015, zijn 8 starterwoningen van vereniging Betaalbaar Wonen Heeten in nieuwbouwplan De Veldegge in Heeten opgeleverd. Onder grote belangstelling werd door gedeputeerde Ineke Bakker en wethouder Frank Niens ter gelegenheid hiervan een boom geplant. Vervolgens hebben de nieuwe bewoners een rondleiding door hun woning gegeven. De vereniging bestaat uit een groep enthousiaste starters die de woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) heeft ontwikkeld. Daarbij waren ze zelf ontwikkelaar van de te bouwen eigen woning. De vereniging ontving eerder van de Provincie Overijssel een subsidie voor het inhuren van externe begeleiding van het project.  Ter stimulering van dit CPO- project heeft het college het project aangewezen voor de regeling Starterslening. Hiervan hebben 2 starters gebruik gemaakt.

1     2

Starters

De starters zijn dolblij met hun nieuwe woningen. Eén van de trotse nieuwe bewoners is Lianne Slendebroek. Lianne: “Voor ons was het een langdurig traject, waarbij het met ups en downs is gegaan. We hebben altijd het eindresultaat voor ogen gehouden, om een betaalbare woning te bouwen die kwalitatief goed gebouwd is. En dat is gelukt!” Voordelen van CPO? Lianne: “We wilden een aannemer, waarbij we ook zelf mochten klussen. Een aantal van ons hebben het elektra-werk en de bouw van een schuurtje bijvoorbeeld zelf gedaan. Een bijkomend voordeel van CPO vind ik, dat je je buren al goed kent. Je hebt al een heel voorproces met elkaar meegemaakt en dat bevordert de sociale cohesie, zodra we er echt als buren wonen.”

Nieuwe projecten

Raalte blijft ruimte bieden aan initiatiefnemers die zelf een huis willen bouwen in (collectief) particulier opdrachtgeverschap, zodat er op de woningmarkt producten worden gerealiseerd waar de consument volledig achterstaat en de inwoners zelf vorm en inhoud geven aan de toekomstige woning

Het college heeft daarom meerdere locaties aangewezen voor  CPO.  Wethouder Niens: “De vraag van onze inwoners is leidend voor de keuze welke locaties worden aangewezen. Heeten is het eerste project dat nu is opgeleverd. Maar er lopen ook al projecten in Nieuw Heeten, Laag Zuthem en onlangs hebben we een tweede CPO locatie aangewezen in plan De Velddegge te Heeten”.

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk