Prijzen vuurwerkkaravaan

Wethouder reikt prijzen vuurwerkkaravaan uit

Vijf jonge inwoners van de gemeente Raalte kregen afgelopen woensdag een zwemarrangement voor het nieuwe Sportcentrum Tijenraan uit handen van milieuwethouder Frank Niens. Zij hadden deze prijs verdiend met het inzamelen van de vuurwerkresten aan het begin van dit jaar. Wethouder Frank Niens was blij met de inzet van de jeugd en sprak de prijswinnaars toe: “Dit jaar hebben heel veel kinderen en jongeren vuurwerkafval ingeleverd bij onze vuurwerkkaravaan. Mooi dat samen feestvieren en samen opruimen al jong wordt doorgegeven.”

De gelukkige winnaars zijn de driejarige Linna Krosman, de achtjarige Naomi Alberts, Remi Talens (13) en Micha van der Vegte (15). De groep wordt compleet gemaakt door de jongste deelnemer Lucas van den Bosch, hij is bijna drie.

In de hele gemeente hebben inwoners zich in het zweet gewerkt met het vegen van de stoep en straat op nieuwjaarsdag. Gezamenlijk leverden zij 2380 kilo aan vuurwerkrestanten in bij de vuurwerkkaravaan die op 2 januari alle kernen aandeed en dat was 500 kilo meer dan vorig jaar. De opruimactie was daarmee zeer succesvol, niet in de laatste plaats omdat een recordaantal van negentig kinderen aan de actie mee deed.

Mooi Schoon
De vuurwerkinzamelactie wordt georganiseerd vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon dat gemeente Raalte samen met 17 andere ROVA-gemeenten voert ter voorkoming en bestrijding van zwerfvuil. Het is belangrijk om de vuurwerkresten snel op te ruimen. Vuurwerk dat op straat blijft liggen belandt als zwerfvuil in de natuur en zwerft hier tijdenlang rond. Dit ontsiert het straatbeeld maar is ook schadelijk voor planten en dieren. Ook zijn er altijd kinderen op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en proberen dit opnieuw af te steken.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk