Raad op pad in Heeten

Op dinsdag 14 februari 2017 is er een bijeenkomst ‘De raad op pad’ in het Kulturhus Trefpunt, Dorpsstraat 16 in Heeten. Het programma begint om 20:00 uur.

Wat speelt er allemaal in Heeten? Welke uitdagingen en kansen zien de inwoners van Heeten voor hun dorp? Waarover willen de inwoners van Heeten in gesprek met de gemeenteraad? Dit zijn vragen die aan bod kunnen komen tijdens het bezoek van de gemeenteraad aan Heeten op dinsdag 14 februari aanstaande. In een informele setting gaan de raadsleden, onder leiding van burgemeester Martijn Dadema, in gesprek met inwoners. Tijdens deze avond hebben inwoners de gelegenheid om ideeën of wensen in te brengen, alleen luisteren kan natuurlijk ook. Op deze manier haalt de gemeenteraad op wat leeft en speelt in Heeten.

De raad op pad

Om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met inwoners, gaat ‘De raad op pad’. Dit houdt in dat de gemeenteraad van Raalte in deze raadsperiode alle kernen bezoekt.

Burgemeester Martijn Dadema zit deze speciale avonden voor. Doel van de bijeenkomst is te horen wat er speelt in de kernen. Inwoners en groepen krijgen de gelegenheid hun onderwerpen te presenteren in een zogenaamde pitch. Dat kan iets zijn wat in de kern speelt maar het kan ook een meer algemeen onderwerp zijn. De raad hoopt op een grote opkomst. Jong en oud is welkom met ideeën en wensen. Ook mensen die alleen willen luisteren zijn van harte welkom. Een impressie van een kernenbezoek door de gemeenteraad kunt u zien als u de link opent: https://youtu.be/qkc_6DpNAlA(link is external). Tijdens de bijeenkomst in Mariënheem pitchte de elfjarige Tijs zijn idee, zijn pitch is te bekijken onder de volgende link: https://youtu.be/IBfME1wOot8(link is external)

Waar kunt u over pitchen?

Over uw rol als mantelzorger, over onderwerpen die leven in uw straat of verdere omgeving, over een succeservaring die u als voorbeeld wilt delen met anderen. Of een uitdaging die u samen met de gemeente wilt aangaan. Breng dit onder de aandacht en ga erover in gesprek met de gemeenteraad.

Locatie

De bijeenkomst wordt gehouden bij Kulturhus Trefpunt, Dorpsstraat 16, Heeten.

Programma

20.00-21.30 uur

  • Welkom door burgemeester Dadema.
  • Inwoners pitchen in twee minuten hun onderwerp.
  • Inwoners en raadsleden wisselen van gedachten op basis van de pitch.

21.30-22.00 uur

  • De verzamelde onderwerpen worden van een prioriteit voorzien door alle aanwezige inwoners van Heeten. Aan het eind van de bijeenkomst hoort u van de burgemeester hoe er een vervolg wordt gegeven aan de onderwerpen die tijdens deze avond zijn ingebracht.

22.00 uur

  • Informele afsluiting met een drankje.

Opgeven om te pitchen

Wilt u tijdens deze avond uw idee presenteren? U mag ons het onderwerp alvast laten weten via griffie@raalte.nl(link sends e-mail). Omschrijf hierbij kort het idee dat u wilt presenteren. Ook op de avond zelf kunt u nog doorgeven of u wilt pitchen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffie door te mailen naar griffie@raalte.nl(link sends e-mail) of te bellen naar 0572 347770.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk