Raalte doet mee aan IkPas campagne

IkPas: 40 dagen geen alcohol. Doe jij ook mee?

Op 6 maart start de landelijke actie ‘IkPas’. Dat betekent dat veel mensen 40 dagen geen alcohol drinken. Door tijdelijk je alcoholgebruik op pauze te zetten doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. Ook zorgt het ervoor dat veel deelnemers minder alcohol drinken op langere termijn. Doe jij ook mee?

Schrijf je nu in voor IkPas op www.ikpas.nl/inschrijven en drink 40 dagen geen alcohol. De gemeente Raalte ondersteunt de actie vanuit het programma Raalte Gezond, waarin alcoholgebruik een belangrijk thema is. Samen met partners GGD IJsselland en Tactus Verslavingszorg daagt ze inwoners uit om mee toe doen.

Waarom meedoen?
Samen met vele duizenden andere Nederlanders een maand lang niet drinken is de afgelopen jaren erg succesvol gebleken. Luttenberger Herman Holtmaat doet al jaren mee en kan het iedereen aanraden: “Door mijn deelnames ben ik bewuster met alcohol bezig en kan ik alcohol makkelijker laten staan. Ik voel mij fitter, slaap beter en val tijdens de IkPas periode altijd een paar kilo af.” IkPas ondersteunt deelnemers voor en tijdens de 40 dagen zonder alcohol met nieuwsbrieven, tips en ervaringsverhalen.

Campagne 2019
De actie start op woensdag 6 maart 2019 en duurt tot en met zondag 14 april. Iedereen die mee wil doen en de voordelen zelf wil ervaren kan zich inschrijven voor IkPas 2019. Kijk voor meer informatie over de campagne op www.ikpas.nl.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk