Raalte genomineerd trofee omgevingsvisie

Raalte genomineerd voor landelijke trofee omgevingsvisie

De afgelopen maanden heeft de gemeente Raalte samen met haar inwoners een eerste stap gezet in het maken van een omgevingsvisie. De zogenaamde luistervinken van de gemeente spraken met 1079 inwoners over wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van hun omgeving. En dat viel op bij het programma ‘Aan de slag met de omgevingswet’ van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij hebben de gemeente op 3 juli verrast met een nominatie voor de landelijke Trofee Aan De Slag met de Omgevingswet. Zij is daarmee één van de zes genomineerde overheden.

          

De jury zegt over de nominatie: ‘Raalte heeft lef laten zien! Een mooi open proces met de samenleving en de ruimte die er kennelijk is om de dingen anders te doen, maakt dat de gemeente Raalte deze nominatie zeker verdiend‘

Wie de trofee wint wordt mede bepaald door het aantal stemmen dat een genomineerde ontvangt. Het is binnenkort mogelijk om te stemmen.

Resultaten gesprekken
Volgende week delen we de resultaten van wat 1079 inwoners belangrijk vinden voor de toekomst van hun omgeving. Ook meer informatie over het vervolgproces om te komen tot een omgevingsvisie volgt.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk