Raalte reikt dit jaar een extra Goudhaentje uit

De inschrijvingen voor het Goudhaentje zijn weer gestart. Omdat 2020 vanwege corona een bijzonder jaar is, reikt de gemeente Raalte dit jaar twee Goudhaentjes uit. Naast het gewone Goudhaentje voor een bijzonder en langlopend initiatief is er ook een Goudhaentje voor een initiatief rondom corona.

Burgemeester Martijn Dadema: “In onze gemeente gebeuren elk jaar veel mooie dingen waar we trots op zijn. Dit jaar zien we ook rondom de uitbraak van het coronavirus inspirerende projecten en initiatieven ontstaan. Ook deze inspanningen willen we in het zonnetje zetten. Daarom reiken we dit jaar twee Goudhaentjes uit.”

Meedoen

Ken jij een mooi project of initiatief dat volgens jou een Goudhaentje moet winnen? Dan is dit het moment om actie te ondernemen. Iedereen kan tot en met 15 november zijn of haar favoriete projecten nomineren via www.raalte.nl/goudhaentje. Een jury onder leiding van burgemeester Martijn Dadema kiest voor elk Goudhaentje drie finalisten. Vanaf midden december kan iedereen stemmen op een van de finalisten.

De winnaars gaan naar huis met een cheque van maar liefst €1000,- en een trofee ontworpen door Raalter kunstenaar Marije Gies.

Een gewoon Goudhaentje nomineren

Een project of initiatief maakt een goede kans om het Goudhaentje te winnen als het in de eerste plaats bijdraagt aan één van de volgende punten:

  • Inwoners van de gemeente Raalte kunnen elkaar vaker ontmoeten;
  • Mensen kunnen langer voor zichzelf en elkaar blijven zorgen;
  • Meer mensen kunnen meedoen in onze samenleving;
  • De leefbaarheid in één van de kernen verbetert.

Ook de volgende aspecten worden door de jury meegenomen in de beoordeling van de nominaties.

  • Inspireert het project andere mensen en zorgt ervoor dat onze gemeente een nog betere plek wordt om te wonen?
  • Is het origineel of onderscheidend en verdient het initiatief een steuntje in de rug?
  • Is het geen eendagsvlieg, maar een echt blijvertje in onze gemeente?

Een Goudhaentje voor een initiatief rondom corona nomineren

Voor het Goudhaentje rondom corona zijn de criteria iets anders. De volgende punten zijn belangrijk voor het Goudhaentje in coronatijd:

  • Het versterkt saamhorigheid;
  • Het stimuleert ontmoeting. (Digitaal óf met inachtneming van de 1,5 meter maatregel);
  • Het voorkomt eenzaamheid

Ook initiatieven die niet direct aan een van deze criteria voldoen, maar die gaan over de gevolgen van coronacrisis en bijdragen aan een vitale en gezonde samenleving, worden meegenomen in de nominaties.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk