Raalte vraagt oplettendheid van inwoners

Raalte vraagt oplettendheid van inwoners

De zomermaanden breken weer aan en inbrekers kunnen hierdoor makkelijker hun slag slaan. Er staat wat vaker een raam open of er is langere tijd niemand thuis in verband met vakantie. De gemeente Raalte roept de inwoners dan ook op extra oplettend te zijn in de zomermaanden.

Burgemeester Martijn Dadema hoopt dat inwoners niet schromen om alarm te slaan als er zich een verdachte situatie voordoet. “Soms zegt je gevoel dat er iets niet klopt in jouw straat. Je signaleert een verdachte situatie of je hebt iets raars gezien. Dit soort dingen kun je zeker melden bij 112 of bij de buurtgroep op WhatsApp. Het doel is inbrekers de pas af te snijden en duidelijk te maken dat ze in onze mooie gemeente niets te zoeken hebben.”

Maak het inbrekers niet te makkelijk!

Alleen het signaleren van verdachte situaties is natuurlijk niet voldoende. Neem ook de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat inbrekers minder snel toeslaan bij uw woning. Met een paar tips geeft u inbrekers minder kans:

  • Ramen en deuren staan vaak open met het mooie weer. Een insluiper kan zo wel heel makkelijker met uw spullen vandoor gaan. Doe deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even op zolder de was ophangen.
  • Zorg ervoor dat uw tuin geen makkelijke schuilplaats is voor dieven. Hou struiken bij raam en deur kort.
  • Licht uw buren in over vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de auto af en toe eens op de oprit te zetten of een lampje aan te doen.
  • Ziet u een verdachte situatie of heeft u het gevoel dat er iets niet klopt? Schroom niet en bel 112. Snel alarm slaan geeft een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Met hulp van onze alerte inwoners en de bovenstaande tips willen we ervoor zorgen dat de inbrekers in de vakantieperiode weinig reden hebben om de gemeente Raalte als vakantiewerk te kiezen.

Maak het inbrekers niet te makkelijk!

Veiligheid creëren we samen!

Interessant? Deel het direct met uw netwerk