Raalte zorgt goed voor bescherming persoonsgegevens

Raalte scoort wederom goed in haar dienstverlening!

Voor het tweede jaar op rij scoort Gemeente Raalte goed bij de twee onderzoeken naar de beveiliging van persoonsgegevens en de uitgifte van reisdocumenten. Dit jaar scoort de gemeente nog beter dan vorig jaar. “Wij zijn trots op dit mooie resultaat. Dit laat weer zien dat de kwaliteit bij ons erg hoog is. De kwaliteitsverbeterde acties die wij hebben uitgevoerd, hebben direct al tot een mooi resultaat geleid”, aldus burgemeester Martijn Dadema.

Jaarlijks vinden de onderzoeken plaats, sinds twee jaar in een nieuwe stijl. Het onderzoek kijkt naar verschillende elementen; de ict-beveiliging, wetgeving, structuur en de zorgvuldigheid en kwaliteit van medewerkers. Vorig jaar waren de uitkomsten al goed. Uit de cijfers van dit jaar blijkt – zelfs na zwaardere eisen aan de procedures – dat Raalte ook nu weer voldoet aan de norm.

Mooi resultaat

“Dit resultaat willen we vasthouden. De kwaliteit is goed, de kans op fouten is zeer klein en misbruik op persoonsgegevens is minimaal. Sommige inwoners hebben vast wel eens gemerkt dat onze medewerkers geen persoonlijke gegevens verstrekken via de telefoon. Bijvoorbeeld op de vraag of het paspoort klaar ligt. Dit kan als onprettig worden ervaren, maar dit geeft wel aan dat persoonsgegevens nooit in handen komen van onbevoegden!” aldus burgemeester Martijn Dadema.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk