Resultaten Waar Staat Je Gemeente 2020

Raalter inwoner opnieuw meer tevreden over leefomgeving en de gemeente

We wonen met plezier in de gemeente Raalte. Dat blijkt uit het landelijke benchmarkonderzoek Waar Staat je Gemeente, waaraan de gemeente eind 2020 heeft meegedaan. Inwoners waarderen hun omgeving namelijk met een 8.4. Ook zijn inwoners wederom meer tevreden over de dienstverlening van de gemeente. De stijgende lijn van een 6.6 in 2016, naar een 7.0 in 2018 zet in 2020 door naar een 7.3.

Het onderzoek laat zien dat de gemeente Raalte op alle thema’s beter scoort dan in voorgaande jaren en in vergelijking met gemeente ongeveer dezelfde grootte.

Burgemeester Martijn Dadema: “Het is fantastisch om te zien dat u als inwoner het zo prettig wonen vindt in onze gemeente. Dat is iets wat we alleen samen voor elkaar krijgen. De afgelopen jaren hebben onze inwoners, de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie ons ingespannen om onze gemeente een stukje mooier te maken. Dat heeft geresulteerd in mooie cijfers waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Wij blijven ons iedere dag inzetten om ons te verbeteren.”

Over het onderzoek

Sinds 2009 neemt de gemeente Raalte elke twee jaar deel aan het landelijk benchmarkingsonderzoek Waar Staat Je Gemeente (WSJG). Eind 2020 zijn 3000 inwoners gevraagd naar maatschappelijke thema’s als het woon- en leefklimaat, de relatie burger – gemeente, de gemeentelijke dienstverlening en het thema zorg en welzijn. In totaal hebben 805 inwoners de vragenlijst ingevuld in de periode tussen 10 december 2020 en 3 januari 2021.

Bekijk het rapport van Waar Staat je Gemeente 2020 op de website van de gemeente Raalte.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk