Snipperroute

Laat uw snoeihout in buitengebied nu gratis ophalen!

Het is al mogelijk om het hele jaar door grof tuinafval gratis aan te bieden bij het milieubrengstation van de ROVA en Jansen Wijhe. Daar komt nu bij dat inwoners die in het buitengebied van de gemeente Raalte wonen, snoeihout twee keer per jaar gratis kunnen laten ophalen. Het hout kan aan huis worden versnipperd. Daarom heet dit initiatief de Snipperroute.

Wat houdt de Snipperroute in?

Woont u in het buitengebied en heeft u snoeihout dat u kwijt wilt? Dan kunt u dit in de week van 12 tot en met 16 maart gratis laten ophalen. In december vindt de volgende Snipperroute plaats. De Snipperroute is een proef die na twee jaar geëvalueerd wordt. Het opgehaalde hout wordt versnipperd. Eventueel kunt u het hout ook ter plaatse laten versnipperen. U kunt dit voor € 10 per kubieke meter afnemen.

Waar moet het hout aan voldoen?

Voldoet uw hout aan onderstaande voorwaarden? Dan wordt het meegenomen. Zo niet, dan kan het helaas niet meegenomen worden.

  • De hoeveelheid hout die u aanbiedt heeft een omvang van ten minste 6 m3 . Heeft u minder dan 6 m3? Dan kunt u zich wel aanmelden. Op basis van de aanmeldingen worden een aantal locaties aangewezen, waar u het snoeihout kunt aanbieden.
  • U kunt alleen houtige massa aanbieden dat geen blad bevat. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en van laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen.
  • Ook stronken of stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen zijn niet geschikt om te versnipperen.

Aanmelden

ANV Groen Salland voert de Snipperroute voor de gemeente Raalte uit. Meld u aan door te bellen of te mailen met ANV Groen Salland. Bel met 06-21965983 of mail naar groensalland@kpnmail.nl. Op raalte.nl/snipperroute vindt u meer informatie over de Snipperroute.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk