Start kaveluitgifte nieuwbouwplannen Broekland en Raalte

De gemeente Raalte start met de uitgifte van vrije kavels in de nieuwbouwplannen ’t Broeck in Broekland en Salland II in Raalte. In Raalte gaat het om dertig kavels voor een twee-onder-één-kap woning en twee kavels voor een vrijstaande woning aan de Hoenlo in Salland II. Het zijn de laatste vrije kavels in dit plan. In Broekland worden negen kavels in plan ‘t Broeck uitgegeven. Vier kavels voor een vrijstaande woning en vijf kavels voor een blok van vijf, gelegen aan het Nijboershof.

Particulier opdrachtgeverschap

Alle kavels worden uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen. Wethouder Wout Wagenmans: “Met deze uitgiftes kunnen we goed inspelen op vraag uit de markt en weer veel mensen blij maken die zelf een huis willen bouwen. Naar eigen smaak en duurzaam. Dat is toch een unieke kans”.

Inschrijven

De uitgifte van de kavels gaat via loting. Geïnteresseerden voor de kavels in Broekland kunnen zich vanaf 15 mei 2019 inschrijven via het online inschrijfformulier. De inschrijving voor de kavels in Raalte start op 20 mei 2019. Beide inschrijfformulieren zijn straks te vinden op www.raalte.nl.

Informatieavond

De gemeente Raalte organiseert voor beide uitgiftes een informatieavond. Geïnteresseerden voor een kavel in Broekland zijn op woensdag 15 mei 2019 om 19.30 uur in Café De Hoppe in Broekland welkom. Op maandag 20 mei 2019 vindt om 19.30 uur in het Hoftheater in Raalte de informatieavond over de uitgifte in Salland II plaats. Tijdens de informatieavonden is er extra aandacht voor duurzaam bouwen. Er zijn diverse adviseurs aanwezig die belangstellenden graag informeren over aardgasloos en energiezuinig bouwen.

Informatie

Meer informatie over de kavels is te vinden op www.raalte.nl/bouwkavels.

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk