Start moddercampagne

Modder op de weg? Gas los!

Het oogstseizoen is begonnen. Landbouwvoertuigen rijden af en aan door het buitengebied van de gemeente Raalte om de oogst van het land te halen. In combinatie met natte weersomstandigheden kan er modder op de weg achterblijven. Dit leidt tot gladde wegen, wat gevaarlijke verkeerssituaties kan opleveren. Oppassen geblazen dus!

ROV Oost-Nederland heeft in samenwerking met brancheorganisatie CUMELA Nederland een campagne ontwikkeld die weggebruikers oproept om in situaties met modder op de weg het rijgedrag aan te passen. De campagne is vandaag officieel van start gegaan bij loonbedrijf Grefelman in Luttenberg. Wethouder Dennis Melenhorst van de gemeente Raalte gaf samen met voorzitter Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland en tevens gedeputeerde van de provincie Overijssel Bert Boerman en directeur CUMELA Nederland Janneke Wijnia het startsein.

Wethouder Dennis Melenhorst: “Als gemeente met veel landbouwactiviteiten zijn wij er trots op dat de campagne in Luttenberg van start is gegaan. Veiligheid in het verkeer is erg belangrijk en met deze campagne willen we iedereen alert maken op de mogelijke aanwezigheid van modder op de weg in het buitengebied. Bij deze roep ik andere gemeenten dan ook op om ons voorbeeld te volgen.”

Wat te doen bij modder op de weg

Rijd je in het buitengebied en zie je een geel waarschuwingsbord in de berm staan? Dan ligt er verderop modder op de weg. Matig je snelheid, laat het gas los, blijf sturen in de richting waar je heen wilt en rem absoluut niet.

De veroorzakers van de modder zijn verplicht om de weg zo veilig mogelijk te houden. Ze plaatsen waarschuwingsborden als de kans op modder aanwezig is en maken de weg zo snel mogelijk weer schoon. Het kan echter zo zijn dat er in verband met de drukke werkzaamheden gedurende de dag toch wat modder blijft liggen. Naast de tip om het gas los te laten vraagt de campagne daarom ook om onderling begrip: als we in het verkeer rekening houden met en begrip hebben voor elkaar, dan komt dat de verkeersveiligheid ten goede.

Maak een melding
Kom je als weggebruiker in de gemeente Raalte modder op de weg tegen en staat er geen waarschuwingsbord? Meld dit dan zo snel mogelijk. Dit kan telefonisch via  0572 347 799.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk