Start vaccinatie huisartsen Raalte

Huisartsen in Raalte vaccineren in gymzaal Carmel College Salland

Vanaf woensdag 14 april starten de huisartsen in Raalte met vaccineren tegen het coronavirus. Dat gebeurt in de gymzaal van het Carmel College Salland (afdeling havo/vwo). 2.100 patiënten van huisartsenpraktijken Het Raan, Blekkerhoek en Westdorp worden de komende periode in de gymzaal gevaccineerd.

Vanaf 7 april ontvangen de betreffende patiënten van bovengenoemde huisartsenpartijken een uitnodiging.
Het gaat om de volgende doelgroepen:

  • Alle patiënten geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960.
  • Thuiswonende patiënten met het syndroom van Down.
  • Patiënten met morbide obesitas (bmi >40) geboren in 1946 en later.

De huisartsenpraktijken uit Luttenberg, Heeten en Heino organiseren de vaccinatie op hun eigen manier.

Gezamenlijke locatie

De gemeente heeft het schoolbestuur gevraagd om de gymzaal beschikbaar te stellen. Zo kunnen alle huisartsen vanaf één gezamenlijke locatie vaccineren. De ruimte wordt tot eind oktober 2021 als vaccinatielocatie gebruikt.

Uit een inventarisatie in de gemeente kwam de gymzaal van het CCS als meest geschikt naar voren. Het is een bekende locatie, centraal gelegen in de gemeente met goede voorzieningen.

Maatschappelijk belang

De gymzaal alleen biedt onvoldoende ruimte om les te kunnen geven in coronatijd. De school heeft er dan ook voor gekozen om voor extra lesruimte uit te wijken naar een aantal externe locaties. De gymzaal kan daarom als vaccinatielocatie worden ingezet. De school vindt het fijn op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het maatschappelijk belang.

Meer informatie

Heeft u vragen over de coronavaccinatie? Alle informatie over corona en vaccineren vindt u op http://www.raalte.nl/corona en http://www.rijksoverheid.nl

Interessant? Deel het direct met uw netwerk