Start verzamelen input omgevingsvisie

Jouw inbreng over onze leefomgeving

Iedere inwoner van de gemeente Raalte heeft dagelijks te maken met de omgeving waar hij of zij woont. Een onderwerp dat voor veel mensen erg belangrijk is. Daarom maakt de gemeente het komende jaar voor de nieuwe omgevingswet een omgevingsvisie met inwoners. Wat vinden we belangrijk in onze toekomstige omgeving? Een vraag waarop de inbreng van iedere inwoner van harte welkom is!

Hoe kan ik mee doen?

Meedoen is leuker en makkelijker dan je nu misschien denkt. We stellen je met behulp van inspiratiekaarten een paar vragen: Waarom vind jij het bijvoorbeeld leuk om hier te wonen? Of wat is jouw favoriete plek in de gemeente? En waar maak je je zorgen over? Jouw inbreng telt! Dus doe mee. Dat kan op een aantal manieren:

 • Eet een kroketje met ons bij de cafetaria:
  • Vree Egberts in Nieuw-Heeten op 20 april om 16.00 tot 17.30 uur.
  • bijWillem in Heino op 21 april om 16.00 tot 17.30 uur
  • Food & Go in Raalte. Datum volgt.
  • Robby’s Snacks in Raalte. Datum volgt.
 • Langs de deur, op het station of bij het voetbalveld
 • Deel de foto die jouw dorp in een beeld laat zien via onze social media kanalen.
 • Online via raalte.nl/onzeleefomgeving

Daarnaast ben je ook van harte welkom op de bijeenkomsten op woensdag 11 april bij het Zwakenberg in Raalte, woensdag 18 april bij het Trefpunt in Heeten en dinsdag 24 april bij het Dorpshuus in Heino. Meld je aan via raalte.nl/onzeleefomgeving.

Ook organiseren we een Salland Café in het teken van de omgevingsvisie en nodigen we ouders uit om de opbrengst van een fotoworkshop met kinderen te komen bekijken.

Meer informatie over alle momenten waarop we jou graag spreken vind je op raalte.nl/onzeleefomgeving. Je kunt ook contact met ons opnemen via info@raalte.nl of 0572 34 7799. We komen dan graag bij je langs.

Over de omgevingswet en -visie

De omgevingswet komt er aan. In 2021 verandert de wetgeving en de rolverdeling voor het inrichten van onze leefomgeving. Daar bereiden we ons als gemeente samen met onze partners, inwoners en ondernemers op voor. Dit doen we onder andere door dit jaar een omgevingsvisie te maken. Deze visie gaat over Wie zijn we en hoe willen we dat onze leefomgeving er in de toekomst uit ziet? Wat willen we ontwikkelen? En wat willen we beschermen? Hier spelen ook aspecten zoals duurzaamheid en levensloopbestendigheid van de openbare ruimte een rol in.

 

Hoe komen we tot een omgevingsvisie?

Het maken van een omgevingsvisie doen we met inwoners van de gemeente Raalte. De komende maanden staan in het teken van het in gesprek gaan met inwoners. Het doel van al die gesprekken is om input op te halen. Wat zijn de thema’s die belangrijk zijn of die in een volgende fase verder uitgediept moeten worden? De gemeenteraad neemt hier op basis van alle input na de zomer een besluit over. Daarna gaan we met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners verder in gesprek. We werken de thema’s uit tot een omgevingsvisie.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar raalte.nl/onzeleefomgeving

Interessant? Deel het direct met uw netwerk