Statenlid en raadslid als gastdocent op school Raalte

Leerlingen Landstede Raalte in gesprek met politici

Leerlingen van de Landstede Beroepsopleidingen, Zwolsestraat 63a in Raalte gaan donderdag 2 februari in gesprek met Statenlid Jeroen Piksen (CDA) en raadslid Mark Kampman (GemeenteBelangen Raalte) over de democratie en de rol van de provincie en de gemeente daarin.

De lessen worden begeleid door een moderator van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat.

Lastig onderscheid

Voor jongeren is het lastig onderscheid te maken tussen wat een provincie, het rijk en de gemeente doet en wie waarvoor verantwoordelijk is. Reden voor provincie, gemeente en ProDemos om samen de studenten op school op te zoeken.

Democratie onder schooltijd – 5.000 jongeren ontmoet!

De provincie Overijssel besteedt extra aandacht aan jongeren vanaf 15 jaar met de bedoeling om hen meer te betrekken bij de democratie. Met het project Overijssel doet mee! bereikt ze jaarlijks meer dan 5.000 jongeren persoonlijk via gastlessen, Democratiespelen, de Jongerenraad Overijssel en debatbijeenkomsten zoals de Overijssel Debat Award. Sinds zes jaar werkt de provincie hierin samen met ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat en gemeenten. Ook de gemeenteraad van Raalte ondersteunt deze initiatieven van harte.

Meer informatie

www.overijsseldoetmee.nl                 www.prodemos.nl                www.raalte.nl

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk