Subsidie voor energiebesparende maatregelen in particuliere woningen

Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen in huis. De gemeente wil hiermee particulieren stimuleren om te verduurzamen. Het gaat om een eenmalige subsidie van maximaal € 90,- die achteraf aangevraagd kan worden. 

Energiebesparende maatregelen die onder de subsidie vallen zijn onder andere ledlampen, tochtstrips en waterbesparende douchekoppen. Maar ook verschillende soorten isolatiemateriaal, zoals glaswol, steenwol, EPS- en XPS-isolatieplaten. Op www.raalte.nl/subsidie-energiebesparing vindt u een lijst met alle maatregelen waar u subsidie voor kunt aanvragen en de bijbehorende voorwaarden.

Subsidie aanvragen
De subsidie kan via het online aanvraagformulier op de website van de gemeente Raalte worden aangevraagd. De verduurzamingsmaatregel dient al uitgevoerd of aangeschaft te zijn. Naast het aanvraagformulier dienen aanvragers een kopie van de factuur en/of bon met daarop de aankoopdatum aan te leveren. Na goedkeuring door de gemeente wordt het subsidiebedrag van maximaal € 90,- verstrekt. De regeling opent met terugwerkende kracht op 1 juli 2020.

Financiering vanuit het Rijk
De gemeente Raalte heeft van het Rijk een subsidie ontvangen voor het stimuleren van energiebesparing in particuliere woningen. Een van de activiteiten is de uitgifte van een éénmalige subsidie. De subsidie wordt maximaal 250 keer verstrekt. De subsidieregeling sluit op 1 maart 2021 of wanneer het subsidieplafond van € 22.500 bereikt is.

Kijk voor meer informatie op www.raalte.nl/subsidie-energiebesparing.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk