Technische uitwerking fietsverbinding Knooppunt Raalte gereed

De geplande fietsverbinding tussen Raalte Noord en Raalte Centrum is een stap dichterbij. De technische en financiële uitwerking van de door de raad gewenste verbinding is gereed. De plannen voor de fietsverbindingen worden na vaststelling van de rapportage door het college aan de provincie voorgelegd, om mee te nemen bij de realisatie van Knooppunt Raalte.

De uitwerking van de fietsverbindingen is het vervolg op het besluit van de gemeenteraad in april 2017 om twee fietsverbindingen te realiseren: een fietsverbinding van de rotonde Oosterveen (voorheen Ridderschapsweg) naar de Ceintuurbaan met een tunnel onder het spoor en de N35 én een fietsverbinding vanuit Heino over de N348 die vervolgens via een tunnel onder het spoor door met een vrij liggend fietspad langs de N348 gaat.

De nieuwe fietsverbinding vervangt de huidige fietsoversteek over de N35 bij kruispunt Bos, dat in zijn geheel een ongelijkvloerse kruising wordt. Voor de afwikkeling van het fietsverkeer heeft de gemeente Raalte onderzoek gedaan naar alternatieve routes, waarbij gebruik is gemaakt van de informatie die inwoners hebben meegegeven tijdens de bijeenkomsten in het Hoftheater op 12 oktober 2016 en in Zwakenberg op 6 juli 2017. Dit onderzoek staat in het rapport waaraan nu ook de financiële en technische uitwerkingen zijn toegevoegd.

https://www.raalte.nl/actueel/nieuws/technische-uitwerking-fietsverbinding-knooppunt-raalte-gereed

Interessant? Deel het direct met uw netwerk