The Powershop Raalte koopt kavel op De Zegge VII

The Powershop bouwt nieuw pand op De Zegge VII

Van een noodhospitaal tot de Formule 1 en het Eurovisiesongfestival; het kan niet plaatsvinden zonder een goede stroomvoorziening. The Powershop is één van de bekendste bedrijven die tijdelijke stroomvoorzieningen levert aan festivals en evenementen. Een internationaal bedrijf, gevestigd in Raalte. En dat blijft zo, want The Powershop krijgt een nieuw pand op De Zegge VII.

The Powershop is een internationaal bedrijf met vestigingen in Werchter (België), Villepinte (Frankrijk) en in Raalte. De Nederlandse tak is al sinds 1990 gevestigd aan de Zompstraat. Begin 2022 starten ze met de bouw van een nieuw pand op De Zegge VII op de hoek van de Lumenstraat / Newtonstraat, op een kavel van 1 hectare groot.

Groeimogelijkheden
Paul Wittenhorst, directeur van The Powershop in Raalte, is erg blij met de aankoop van de nieuwe kavel. “Ons huidige pand is een huurpand, dat is verkocht door de eigenaar. De nieuwe eigenaar wil het pand zelf gebruiken, dus wij moesten uitwijken naar een andere locatie. Deze hebben wij gevonden in de vorm van een nieuwbouwpand aan De Zegge VII. De nieuwe locatie wordt groter dan ons huidige pand en biedt ons veel groeimogelijkheden.”

Uitbreiding dienstverlening
Dankzij het nieuwe pand kan The Powershop haar dienstverlening verder uitbreiden. “Stroom is van essentieel belang bij de realisatie van een evenement. In ons nieuwe pand hebben we meer ruimte om materialen op te slaan. Wij hopen zo in de toekomst nog meer evenementen te kunnen voorzien van stroom.’’

Behoud internationaal bedrijf in Raalte
Wethouder Wout Wagenmans over de koop van de kavel: “De nieuwe plek voor The Powershop is met maatwerk tot stand gekomen. Wij zijn blij dat dit internationale bedrijf een vestiging in Raalte blijft houden. En dat wij als gemeente een steentje kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van dit mooie bedrijf.”

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk