Timmerfabriek Mekenkamp verhuist dit jaar nog naar De Zegge VII

Timmerfabriek Mekenkamp gaat zich vestigen op het Raalter bedrijventerrein De Zegge VII. Eigenaar Wim Harbers is erg blij met de nieuwe locatie die ruimte biedt voor groei. “We zijn van oorsprong een Raalter bedrijf en wilden graag in deze gemeente blijven, maar onze huidige locatie werd te krap. Met ons perceel op De Zegge VII zijn we klaar voor de toekomst.”

Het nieuwe perceel is 9.500 m2 groot. “Op onze huidige locatie hebben we 5.800 m2 grond tot onze beschikking. De afgelopen drie jaar hebben we onze omzet verdubbeld. Daar komt bij dat onze werkzaamheden zijn veranderd. Waar we voorheen vooral kozijnen produceren, maken we nu voornamelijk grote bouwelementen. Deze elementen worden door ons van glas voorzien en afgelakt en kunnen zo op de bouwplaats worden gemonteerd. Dat stelt bepaalde eisen aan je productieproces. Zo is er grote behoefte aan een mooie spuit- en beglazingsafdeling. Daar is nu alleen geen ruimte voor, maar in ons nieuwe bedrijfspand op De Zegge VII wel!”

Bij de timmerfabriek die sinds 1996 bestaat werken ruim 20 medewerkers. “Veel van hen komen uit Raalte en ze zijn dan ook blij dat we in de buurt blijven. En we hebben ook een aantal klanten in Raalte. Ook klanten daarbuiten zijn ook vrij gemakkelijk te bereiken. Je rijdt vanuit Raalte heel snel naar Zwolle en bovendien is de A1 binnen handbereik.”

Wim Harbers hoopt eind dit jaar al te kunnen verhuizen naar de nieuwe locatie. “We zijn erg goed begeleid door de gemeente. Het contact verliep heel voorspoedig en we konden snel schakelen. De gemeente Raalte is erg belangstellend, denkt mee en is flexibel; dat vind ik toch wel even een vermelding waard.”

Interessant? Deel het direct met uw netwerk