Toekomst boerderij Strunk

Boerderij Strunk wordt multifunctioneel centrum voor Raalte

Dit jaar is er hard gewerkt aan de restauratie van boerderij Strunk. Inmiddels is de boerderij weer in haar oude glorie hersteld en toekomstbestendig. Stichting Strunk heeft plannen gemaakt waarmee boerderij Strunk duurzaam de toekomst in kan.

Multifunctioneel centrum

Boerderij Strunk wordt een bruisend multifunctioneel centrum. Naast de oudheidkamer vinden veel verenigingen, organisaties en doelgroepen hier straks hun plek. Zo wordt op een laagdrempelige manier het elkaar ontmoeten en het leggen van verbindingen gestimuleerd. Noaberschap krijgt op deze manier een goede invulling

Ralda, de historische vereniging Raalte en Heeren van Salland maakten voor de verbouwing al gebruik van Strunk. Straks is er ook plaats voor onder andere ’t Sallandhuis met leerwerktrajecten voor jongeren van 16 tot en met 27 jaar, het Zelfregiecentrum en Stichting Evenmens. Verder is er ruimte voor algemene activiteiten voor jong en oud op het gebied van ontmoeting, gezondheid en bewegen en cultuur.

Nieuw schuur

De Oudheidkamer vindt weer haar plek in de gerenoveerde boerderij. Om ruimte te bieden aan de diverse andere activiteiten wordt er een nieuwe duurzame schuur gebouwd die als multifunctioneel centrum ingezet kan worden voor inwoners en het verenigingsleven in Raalte. De huidige niet-geïsoleerde schuur wordt gesloopt.

Over cultuurboerderij Strunk

De boerderij is een Rijksmonument en eigendom van de gemeente Raalte. Het is een oud-Saksische boerderij uit 1796 met een riet gedekt wolfsdak. De boerderij heeft voorgevelvensters met roeden-verdeling en luiken. Boven de voordeur bevindt zich een bovenlicht met levensboom. Het interieur van het voorhuis heeft de klassieke indeling van (woon-) keuken, zogeheten beste kamer en hal. Verder is er een kelder met daarboven een kleine opkamer.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk