Uitnodiging eindbijeenkomst Pilot Wasbare Luiers Raalte

Enthousiaste ouders blijven ‘wasbaar luieren’

Afgelopen 8 weken hebben de deelnemers aan de Pilot Wasbare Luiers Raalte het gemak kunnen ontdekken van de moderne wasbare luier. In 23 gezinnen en bij kinderdagverblijven ’t Schoapie en Eigen-Wijs (Koos) hebben de kinderen de wasbare luiers mogen testen.

Meer dan 70% van de deelnemers weet al met zekerheid dat ze doorgaan met de wasbare luiers. Redenen om door te gaan zijn voornamelijk de bewuste keuze om minder afval te willen produceren, omdat het een duurzaam alternatief voor de wegwerpluier is en om de tere babyhuid niet bloot te willen stellen aan chemische stoffen.

Blije Billen_Projectlogo

Maandagavond 11 juli komen de ouders voor een laatste keer bij elkaar.

U wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze slotbijeenkomst op maandagavond 11 juli vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Ingang Zwolsestraat.

Programma

19.15    opening wethouder Frank Niens

19.25    terugblik projectleider Mariosé Meijerink

19.30    brainstorm in groepjes

Pitches van de ontstane plannen

21.00    afsluiting

21.15    groepsfoto – borrel

Olievlekwerking

Het doel van de avond is om samen met de ouders te bepalen wat er moet gebeuren om de wasbare luier in gemeente Raalte even vanzelfsprekend te laten zijn als de wegwerpluier. Zodat alle ouders in de gemeente Raalte op de hoogte zijn dat er een duurzaam en praktisch alternatief bestaat voor de wegwerpluier en een bewuste keuze kunnen maken.

Afvalvermindering

Een kind in wegwerpluiers produceert zo’n 500 kg afval per jaar. Dat is een fors deel van het huishoudelijk restafval. Tijdens de 8 weken van de pilot zijn er bijna 10.000 wegwerpluiers minder gebruikt dan gebruikelijk in deze periode, dat betekent dat er ook bijna 2500 kg restafval minder is geproduceerd.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk