Uitnodiging verkiezingsavond

Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op die dag kunnen inwoners hun stem uitbrengen op één van de tien politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Raalte.

Voorlopige uitslag op partijniveau
Tijdens de uitslagenavond op woensdag 21 maart worden de voorlopige uitslagen op partijniveau gepresenteerd. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze avond in het gemeentehuis van Raalte bij te wonen. In de loop van de avond worden de voorlopige uitslagen op partijniveau bekend gemaakt.
Burgemeester Martijn Dadema heet de bezoekers om 21.30 uur welkom en zal in een korte inleiding terugkijken op de verkiezingsdag. Om 21.00 uur start de inloop. De avond vindt plaats in de centrale hal en duurt naar verwachting tot 24.00 uur.

Voorlopige uitslag op persoonsniveau
De gemeente Raalte doet dit jaar mee aan het experiment centrale stemopneming. Het voordeel van dit systeem is dat de stemmen zorgvuldig geteld kunnen worden en dat fouten zoveel mogelijk worden voorkomen. Dit heeft tot gevolg dat op 21 maart 2018 alleen een voorlopige uitslag op partijniveau beschikbaar is.
Op donderdag 22 maart worden de stemmen centraal geteld bij Zwakenberg in Raalte.
Het resultaat van deze telling is een voorlopige uitslag op kandidaatsniveau. Deze wordt op donderdagavond 22 maart om 17.30 bekendgemaakt in de raadszaal, door burgemeester Martijn Dadema.

Definitieve uitslag
De definitieve uitslag, inclusief de voorkeursstemmen, wordt op vrijdag 23 maart om 10.00 uur vastgesteld tijdens een openbare zitting in de raadszaal.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk