Uitreiking twee Koninklijke onderscheidingen

Koninklijke onderscheidingen voor twee afzwaaiende brandweerlieden Heino

Vanavond 20 maart heeft burgemeester Martijn Dadema in Heino Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan twee brandweerlieden met een enorme staat van dienst. Beide heren hebben onlangs afscheid genomen en werden in de brandweerkazerne in Heino, nog even speciaal in het zonnetje gezet.

Het gaat om:

Hennie Lugtenberg, uit Heino

Hij was van 1985 tot en met 2016 vrijwilliger bij de brandweer in Heino en heeft diverse functies bekleed in die 31 jaar. Zo was hij 10 jaar lid van de voormalige Redgroep van de regio IJsselland, 20 jaar bevelvoerder en meer dan 20 jaar specialist Ademlucht. Veel werk heeft hij verzet als Team oefencoördinator en was binnen de Veiligheidsregio IJsselland aanspreekpunt voor de vakbekwaamheid. De heer Lugtenberg verzorgde ook de correspondentie voor de Vuurbron. Naast brandweerman in hart en nieren is de heer Lugtenberg zelfstandig melkveehouder.

André Dijkman, uit Heino

Hij was van 1981 tot en met 2016 vrijwilliger bij de brandweer in Heino en heeft in de afgelopen 35 jaar verschillende functies bekleed bij het brandweerkorps in Heino. Zo was hij instructeur voor de hulpverlening, 25 jaar lang bevelvoerder en 10 jaar lid van de voormalige Redgroep van de regio IJsselland. Na het samengaan van de gemeenten Heino en Raalte was de heer Dijkman 10 jaar lang de postcommandant in Heino. Naast gedreven brandweerman is de heer Dijkman zeer trouw als medewerker bij Willemsen Installatietechniek in Heino. Daar vierde hij vorig jaar zijn 40-jarig jubileum.

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk