Update inbreng voor de omgevingsvisie

Ruim 650 inwoners dachten na over toekomst omgeving

Tot nu toe gaven ruim 650 inwoners van de gemeente Raalte in vier vragen aan wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van hun leefomgeving. Dit deden zij op allerlei locaties in onze gemeente. Soms onder het genot van een kroket bij de plaatselijke cafetaria, soms bij de supermarkt of langs de lijn bij het voetbalveld en soms vanaf de bank via de online tool.

 

Wat vind jij belangrijk? Beantwoord in mei nog de vier vragen. Dit kan digitaal via https://bit.ly/2J9v0bO of voor iPhone/iPad: https://bit.ly/2J9vpLm, maar we zien je ook graag in jouw dorp of buurt.

 

Als gemeente maken we het komende jaar voor de nieuwe omgevingswet een omgevingsvisie samen met inwoners. Wat vinden we belangrijk in onze toekomstige omgeving? Een vraag waarop de inbreng van iedere inwoner van harte welkom is! Onder alle deelnemers verloten we twee streekdiners en tien manden boordevol heerlijke streekproducten. 

 

Hoe kan ik mee doen?

Meedoen is leuker en makkelijker dan je nu misschien denkt. Je kunt meedoen via de digitale tool:  https://bit.ly/2J9v0bO of voor iPhone/iPad: https://bit.ly/2J9vpLm. Maar we gaan ook graag met je in gesprek in jouw dorp. De komende maand zijn we nog op allerlei plekken te vinden. Wil je weten wanneer we bij jou in de buurt zijn? Dan horen we graag van je. Neem contact met ons op via info@raalte.nl of 0572 34 7799. We komen graag bij je langs!

Hoe komen we tot een omgevingsvisie?

Het maken van een omgevingsvisie doen we met inwoners van de gemeente Raalte. De komende maanden staan in het teken van het in gesprek gaan met inwoners. Het doel van al die gesprekken is om input op te halen. Wat zijn de thema’s die belangrijk zijn of die in een volgende fase verder uitgediept moeten worden? De gemeenteraad neemt hier op basis van alle input na de zomer een besluit over. Daarna gaan we met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners verder in gesprek. We werken de thema’s uit tot een omgevingsvisie.

Over de omgevingswet en -visie

De omgevingswet komt er aan. In 2021 verandert de wetgeving en de rolverdeling voor het inrichten van onze leefomgeving. Daar bereiden we ons als gemeente samen met onze partners, inwoners en ondernemers op voor. Dit doen we onder andere door dit jaar een omgevingsvisie te maken. Deze visie gaat over Wie zijn we en hoe willen we dat onze leefomgeving er in de toekomst uit ziet? Wat willen we ontwikkelen? En wat willen we beschermen? Hier spelen ook aspecten zoals duurzaamheid en levensloopbestendigheid van de openbare ruimte een rol in.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar http://www.raalte.nl/onzeleefomgeving

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk