Verbouwing bibliotheek Raalte

GemeenteBelangen heeft tijdens de raadsvergadering een amendement ingediend om tegemoet te komen aan een aantal wensen van de bibliotheek.

De bibliotheek moet deels verhuizen en krijgt haar kantoren straks op de begane grond. Een noodzakelijke verbouwing met daarin ook mogelijkheden om klaar te zijn voor de toekomst. Want de bibliotheek is meer geworden dan een plek voor het lenen van alleen maar boeken. Zo zijn er studieplekken, worden cursussen gegeven, is er het digitaal café voor meer informatie over allerlei digitale onderwerpen, maar ook voorziet Taalpunt in de behoefte om de Nederlandse taal beter te leren. Kortom, de bibliotheek heeft een belangrijke maatschappelijke functie waar de gemeente trots op is!

GemeenteBelangen heeft gebruik gemaakt van de rondleiding in de bibliotheek tijdens de Rond de Tafel overleg vorige week in het Kulturhus. Zij kreeg zo een goede indruk wat de plannen en wensen zijn om een toekomstbestendige bibliotheek te realiseren, maar heeft ook de zorgen gehoord van de Wereldwinkel over het bereikbaar blijven tijdens de verbouwing. Voor het toekomstbestendig maken is de gemeenteraad een financiële bijdrage gevraagd. In financieel moeilijke tijden moeten er wel verstandige keuzes gemaakt worden. GemeenteBelangen wil graag werk met werk maken en het liever in één keer goed doen. Echter, niet alle wensen kunnen worden vervuld. Inmiddels zijn er gesprekken gaande om via een 3e geldstroom (de provincie) ook een financiële bijdrage te krijgen. GemeenteBelangen heeft daarom gisteravond in de gemeenteraad voorgesteld om het plan aan te passen door middel van een amendement in te dienen. Mocht deze bijdrage er komen, dan is het wenselijk dat deze gebruikt gaat worden om – voor zover mogelijk – onder ander een nieuwe vloer en eventuele schuifwand te realiseren. Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd met Salland Wonen en de bibliotheek om een openbaar toilet te realiseren dat ook van buitenaf toegankelijk is.

We zijn blij dat de gemeenteraad in zijn geheel meegegaan is in dit voorstel, maar ook met toezegging van de wethouder om met de uitgewerkte en onderbouwde plannen richting de provincie te gaan. Daarnaast heeft de wethouder aangegeven oog te hebben voor de Wereldwinkel en hun mee te nemen in de communicatie.

Lees in de bijlagen het Amendement en de spreek tekst:

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk