Vernieuwd Goudhaentje 2016

Nieuw Goudhaentje staat met beide benen in Raalter samenleving

Op donderdag 5 januari 2017 is het weer zover. Dan wordt op de nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt wie met de titel ‘Goudhaentje 2016’ naar huis gaat. Dit jaar hebben we het Goudhaentje op een iets andere manier ingevuld en teruggebracht naar een lokale prijs. Raalte telt heel veel vernieuwende initiatieven die breed gedragen worden door de lokale samenleving en aansluiten bij inwonersparticipatie. Burgemeester Martijn Dadema: ‘Een plezierige samenleving maken we samen en dus kiezen we voor een prijs die ook echt met beide benen in de Raalter samenleving staat.’ Kent u een initiatief dat in aanmerking komt voor deze titel, laat het ons dan weten! Bekijk de criteria en ga naar onze website om het formulier in te vullen.

beeldmerk-goudhaentje-2016

Nieuw dit jaar is dat uit alle aanmeldingen drie initiatieven genomineerd worden. In aanloop naar de prijsuitreiking krijgen deze genomineerden aandacht via de lokale media. Ook worden de genomineerden uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie op donderdag 5 januari 2017 in het HOFtheater in Raalte. Daarnaast ontvangt de winnaar van het Goudhaentje 2016 een cheque ter waarde van 1000 euro. Het geld vormt een positieve impuls voor de verdere ontwikkeling van het initiatief. Een nieuw Goudhaentje vraagt natuurlijk ook om een nieuwe bokaal. Deze is ontworpen door een lokale kunstenaar.

Hoe kan iemand worden genomineerd?

Om een initiatief te nomineren als Goudhaentje 2016 moet het nominatieformulier worden ingevuld. Dat kan op onze website https://www.raalte.nl/goudhaentje-2016 en moet uiterlijk 4 december 2016 bij ons binnen zijn.

Jury

Een jury, onder leiding van burgemeester Martijn Dadema, nomineert uit alle inzendingen drie initiatieven voor het Goudhaentje 2016. Op de nieuwjaarsreceptie in het HOFtheater maken we bekend wie van de genomineerden gewonnen heeft.

Criteria

  • Een vernieuwend initiatief vanuit de Raalter samenleving. Dit kan op ieder gebied zijn: cultuur, sport, welzijn, maar ook economie, veiligheid, openbare ruimte en meer.
  • Het initiatief hoeft niet nieuw te zijn. Wel moet het in aantoonbare ontwikkeling en liefst doorlopend zijn. Het is dus geen eenmalig initiatief.
  • Het initiatief past in de gedachte van inwonersparticipatie.
  • Natuurlijk laat de winnaar in de loop van het jaar met trots de verder ontwikkeling van het waardevolle initiatief zien
  • De aanmelding moet uiterlijk 4 december 2016 binnen zijn.

Dit jaar is het Goudhaentje 2015 overhandigd aan MFA De Belte uit Nieuw Heeten. Wie volgt ze op?

Interessant? Deel het direct met uw netwerk