Vernieuwde website voor de KR8 van Raalte

Goede informatie over wonen, zorg, welzijn, werk, inkomen, kinderen en jeugd is voor iedereen in de gemeente Raalte belangrijk. Op de website www.kr8vanraalte.nl is al deze informatie beschikbaar. De website is onlangs vernieuwd en biedt nu naast informatie over de verschillende onderwerpen ook een agenda met activiteiten in de gemeente Raalte en een sociale kaart, waarin alle organisaties staan met relevant aanbod.

Wegwijs in de gemeente Raalte

Inwoners van Heino, Heeten, Nieuw Heeten, Luttenberg, Lierderholthuis, Laag Zuthem, Mariënheem, Broekland en Raalte kunnen op de vernieuwde website hun weg vinden. Zo zijn onder het kopje ‘werk en inkomen’ alle regelingen te vinden voor inwoners met een laag inkomen. Maar ook is er informatie te vinden over bijvoorbeeld ‘taal en leren’ en mantelzorg.

Activiteiten

Wie de agenda op de website van KR8 van Raalte opent ziet al snel dat er iedere dag wel iets te doen is in één van de kernen van de gemeente Raalte. Van bridge tot een tabletcafé en van filmkijken in het zelfregiecentrum tot workshops over opvoeden bij het CJG. Voor iedereen is er aanbod te vinden.

Digitale sociale kaart

In de sociale kaart staan organisaties die hulp, zorg en advies bieden, of die actief zijn in de wijk, met activiteiten, sport en ontmoeting.

Alle organisaties hebben één overeenkomst: hun aanbod draagt er aan bij dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Zo gaat het bijvoorbeeld om fysiotherapeuten, schuldhulpverleners en mantelzorgorganisaties te vinden, maar ook bijvoorbeeld de slager om de hoek die maaltijdservice aanbiedt. En wat te denken van de diverse rolstoelpools waar eenieder tegen een kleine vergoeding een rolstoel kan lenen?

Liever rechtstreeks advies?

Mensen die niet zo digitaal vaardig zijn, of die liever met iemand in gesprek gaan kunnen terecht bij het Sociaal Loket van de gemeente Raalte. De medewerkers daar wijzen u graag de weg. Het Sociaal Loket is dagelijks van 9.00 tot 12.00 bereikbaar via telefoonnummer (0572) 34 77 99.

Informatie over organisaties

Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor het aanleveren en bijhouden van de juiste informatie. Om de sociale kaart up-to-date te houden kunnen organisaties zichzelf aanmelden of wijzigingen doorgeven. Ook activiteiten op het gebied van het sociaal domein kunnen via www.kr8vanraalte.nl worden aangemeld.

Over de KR8 van Raalte

Mensen in Salland staan erom bekend dat ze graag iets voor elkaar betekenen. Ook in de gemeente Raalte helpen we elkaar verder. Dat is ook de gedachte achter KR8 van Raalte. Met elkaar ervoor zorgen dat iedereen zo lang mogelijk mee kan doen in de samenleving.

Via de kanalen van de KR8vanraalte.nl: de website, de facebookpagina, maar ook de maandelijkse pagina in het Weekblad voor Salland zijn tips, ervaringen en initiatieven over meedoen in de samenleving te vinden. Dat kan een verhaal van iemand uit de gemeente zijn, maar ook een evenement voor jongeren, of een tabletcursus voor ouderen.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk