Viering Nationale Boomfeestdag in Raalte

Boomfeestdag in Raalte

Het is vandaag Nationale Boomfeestdag. Samen met leerlingen van basisschool De Horizon in Raalte heeft wethouder Jacques van Loevezijn vandaag vier bomen aan de Monumentstraat geplant. Op deze manier vierden de leerlingen de 63ste editie van deze landelijke dag.

Dit jaar is er gekozen voor een locatie in Raalte. De bomen zijn samen met een aantal sierheesters op het stuk grond tussen het hospice en De Horizon, langs de Monumentstraat geplant. Voorafgaand aan het planten van de bomen kregen de leerlingen een les over het belang van bomen. De les werd gegeven door vrijwilligers van de vereniging Groei & Bloei Salland. Na afloop ontvingen de leerlingen een oorkonde van de vereniging. De oorkondes werden overhandigd door de wethouder.

Doel
Het doel van de boomfeestdag is om kinderen kennis en waardering bij te brengen over groen in hun leefomgeving. De leerlingen van De Horizon kunnen de ontwikkeling van de bomen na aanplant van dichtbij volgen. KMTP/Groei & Bloei afdeling Salland organiseert deze boomfeestdag in samenwerking met de gemeente.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk