Vijf grote paasvuren in gemeente Raalte gaan mogelijk door

Overige paasvuren vanwege droogte afgelast


De gemeente Raalte heeft alle stookontheffingen voor (paas)vuren ingetrokken. Dit geldt nog niet voor de vijf grote openbaar toegankelijke paasvuren. Besluitvorming hierover volgt later deze week. Dit besluit is door burgemeester Dadema genomen na overleg met de brandweer en Veiligheidsregio. Door de aanhoudende droogte is er een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand.

Vijf grote paasvuren
Het branden van paasvuren is een belangrijke traditie in de gemeente. Er zijn vijf grote openbaar toegankelijke paasvuren in de gemeente Raalte. Deze worden georganiseerd door CV Sallands Zotten (Heeten), ’t Giet Vedan (Heino), Buurtvereniging De Veldhoekers (Heino), Buurtwerkcommissie M’heem (Mariënheem) en Jeugdgroep AKSIE(Luttenberg). De gemeente en brandweer gaan morgen met de organisatoren in gesprek over aanvullende veiligheidsmaatregelen. Per genoemd paasvuur wordt er gekeken of het door kan gaan en op welke manier.

Afweging
Vanwege de vele kleine paasvuren is het niet mogelijk om voor elk paasvuur maatwerkafspraken te maken. Om het risico beheersbaar te maken is het aantal paasvuren in overleg met de brandweer teruggebracht naar de vijf bovengenoemde openbaar toegankelijke paasvuren. Hierbij is het maatschappelijke belang meegewogen. Het definitieve besluit volgt later deze week.

Nieuwe datum
Voor het ontbranden van het materiaal van de overige paasvuren op 21 en 22 april 2019 wordt een nieuwe datum gezocht. Hierover wordt op een later tijdstip gecommuniceerd. Eigenaren kunnen er ten alle tijden ook voor kiezen om het opgespaarde hout af te voeren

Interessant? Deel het direct met uw netwerk